Dolar 32,5332
Euro 34,8891
Altın 2.430,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

EĞİTİME DAİR SORULAR

EĞİTİME DAİR SORULAR
REKLAM ALANI
12 Mayıs 2022 00:07 | Son Güncellenme: 29 Haziran 2022 17:35

Eğitim; çocuklarımızın, gençlerimizin ve ülkemizin yarınlarını inşa edecekse, eğitimin kalitesi ve başarısına yönelik endişeleri ve kaygıları toplumun herkesten daha fazla anne- babalar duyması normaldir. Bu yüzden her ailenin çocuklarının gelecek kaygısı aslında ülkemizin geleceğinin kaygısı ve endişesidir.

 Temel soru eğitimde nasıl başarıya ulaşılabilir? Ancak bu temel sorunun yüzlerce alt sorunları ve çözüm önerileri vardır. Sorulardan bazılarını biz soralım cevaplarını siz verin?

  • Okul öncesi okullaşma oranı %39, 3-6 yaş nüfusumuzu %100 okullaştırabilecek miyiz?
  • Okuma –yazma oranımızı gerçek manada %100 kavuşturabilecek miyiz?
  • 12 yıl zorunlu eğitimi ülkemizin her bölgesine ulaştırıp, eğitimde fırsat eşitliğine imkan verebilecek miyiz?
  • Kapatılan Yatılı bölge okulları (YİBO) ve pansiyonlu okullar (PİYO) ile kırsal kesimin başarılı çocuklarına eğitimde fırsat eşitliğini nasıl sağlayacağız?
  • Eğitimin kalitesine yönelik uygulamalı, proje tabanlı, amacına yönelik, planlı, bilimsel bir eğitim sistemini nasıl oturtacağız?
  • Mesleki eğitimde piyasanı ara eleman işgücü ,ihtiyacına yönelik planlama ve eğitim verebilecek miyiz?
  • Eğitim yatırımlarını ülkemizin en önemli yatırımları görüp, en büyük bütçeleri eğitime ayırabilecek miyiz?
  • Öğretmenleri kariyer, statü ve özlük hakları bakımından hak ettikleri değeri verebilecek miyiz?
  • Eğitimin tüm paydaşlarının öğrencisi, öğretmeni, çalışanını, yöneticisini, velisini, lojistik hizmetleri, sivil toplum örgütlerini v.b ortak hedef ve ülküde buluşturacak Milli bir eğitim politikası oluşturabilecek miyiz?

Aslında sorular o kadar çok ki…Sorulara ve sorunlara herkes hakim… Mesele cevaplarda ve ortaya konacak iradede…Yani yönetimde, karar vericilerde…

Siyaset-Bürokrasi- Sivil Toplumun dengeli ve sağlıklı ilişkisi yönetimde sorunları büyük ölçüde çözecektir.

Eğitim politikalarının günlük, ani karar kararla değil, uzun vadeli planlama ve hedeflere yönelikbelirlenmesi ve eğitim yönetiminde eğitimcilerin karar verici olması sorunların çözümünde önemli rol oynayacaktır.

Sağlıklı ve mutlu kalın…

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.