Dolar 32,3520
Euro 35,1292
Altın 2.301,73
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Eğitime yapılan her yatırım çocuklarımız ve geleceğimiz içindir

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Şube Müdürü Ahmet Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Ali Katipoğlu ve İlçe Şube Müdürü Yüksel Aydın, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’i makamında ziyaret etti

Eğitime yapılan her yatırım çocuklarımız ve geleceğimiz içindir
REKLAM ALANI
6 Nisan 2018 22:18

Başkan Şahin, ziyaret sırasında Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’e Bafra’yı tanıtan bir plaket takdim etti. İl Milli Eğitim müdürü ve beraberinde ki heyet Başkan Şahin’e eğitime katkıları ve misafirperverliği için teşekkür ettiler.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyin liderliğinde AK Parti iktidarımız eğitim alanında çok önemli yatırımlar ve hizmetler yapmıştır. Eğitim alanında yapılan yatırım ve hizmetler ile hem fiziki hem de kalite anlamında çağ atlanmıştır. 2002 yılında eğitime ayrılan pay % 2,8 idi. 2018 yılında % 5,8 olmuştur. 2002´de yüzde 88 olan ilköğretimde net kız okullaşma oranının, bugün ilkokulda yüzde 91,24, ortaokulda yüzde 95,76 olmuştur. 2002´de lisede kızlarımızın okullaşma oranının net yüzde 42,97 iken, günümüzde yüzde 82,38´e, yükseköğretimde yüzde 12,17´den yüzde 44,41´e yükselmiştir. Okul öncesi eğitimde okullaşma oranının 2002´ye gelene kadar yaklaşık yüzde 10 oranındadır. Hemen hemen bütün değerlerde Avrupa´nın önündeyiz. Avrupa´nın gerisinde olduğumuz tek alan, okul öncesi eğitimdi. Geçmiş 50-60 yılda hayal dahi edilemeyen oranları yakaladık. Eğitime yapılan her yatırım çocuklarımıza ve geleceğimize yapılan yatırımdır. Bu yatırımların ülkemize dönüşümü sürekli olmaktadır. Bu vesileyle nazik ziyaretlerinden dolayı il milli eğitim müdürümüz, şube müdürlerimize, Bafra ilçe milli eğitim müdürümüz ve şube müdürümüze çok teşekkür ediyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.