Dolar 32,4671
Euro 34,6955
Altın 2.437,43
BİST 9.908,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘EKONOMİK SIKINTI ARTIYOR!.’

Samsun’da MİSİAD’ın sabah kahvaltısına konuk olan İYİ Partili Erhan Usta, “İnsanlarımızın alım gücü düştü, tüketim azaldı. Ekonomik istikrarsızlığın getirdiği bir durum bu” dedi

‘EKONOMİK SIKINTI ARTIYOR!.’
REKLAM ALANI
25 Ağustos 2022 17:45

Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) Samsun İl Başkanlığı’nın düzenlediği kahvaltı programına
İYİ Parti Grup Başkanvekili Samsun Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, İYİ Parti Atakum İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam, MİSİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.

‘SORUNLARIMIZI DİREKT AKTRIYORUZ’
Programda iş insanları, Milletvekili Erhan Usta’ya ekonomik olarak yaşadıkları sorunları anlattı. MİSİAD İl Başkanı Yılmaz Alcan, “Bu tür programlarda ticaret yapan arkadaşlarımızın siyasetçilerimizle bir araya gelmesi çok önemli. Böylece iş insanlarımızın sorunlarını direkt aktaracakları bir ortam oluşuyor. Programlarımız devam edecek” dedi.

TÜKETİM AZALDI, ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ
Türkiye’de esnafından çiftçisine, iş insanına tüm üretenlerin büyük ekonomik sıkıntı içerisinde olduklarını belirten Milletvekili Erhan Usta ise, “İnsanlarımızın alım gücü düştü” dedi. Önceki gün Samsun’da yaptığı pazar gezisini anlatan Usta, şunları söyledi:

“Pazarlarımızda hem üreten var hem de üreticiden aldığını satan esnaf bulunuyor. Kar marjlarının çok düştüğünden şikayet ediyorlar. Esnafımız, insanların daha az mal aldığını ve daha az tükettiğini söylüyor. Üreticiler, özellikle girdi maliyetlerinin çok arttığından şikayet ediyor. Gübre, ilaç ve tohum maliyetleri nedeniyle ürün fiyatının kurtarmadığını söylüyor. Pazarda oluşan fiyatlar üretici açısından maliyetlerini kurtaran bir fiyat değil, tüketicisi açısından da kolay tüketilebilir fiyat değil. Hızlı enflasyonunun getirdiği makro ekonomik istikrarsızlığın getirdiği bir durum bu.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.