Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Ekonomiye kadın eli değdi

Kadının El Emeği Çarşı 1919, vatandaşların ilgi odağı oldu.

Ekonomiye kadın eli değdi
REKLAM ALANI
23 Aralık 2018 14:53

Samsun’da yaşayan kadınlar tarafından “Çorbada tuzumuz ekonomide sözümüz var” düşüncesiyle oluşturulan “Kadının El Emeği Çarşı 1919” vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Samsun Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu tarafından Kadının El Emeği Çarşı 1919 Sergisi Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Toplantı Salonunda açıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Valiliği desteğiyle açılan çarşıda çintemani, filografi, tezhip, ahşap boyama makrome, kağıt rölyef tablo, göz nuru kanaviçeler ve çeşitli el sanatları çalışmaları yer alıyor. Vatandaşlar, 2 gündür açık olan çarşıya yoğun ilgi gösteriyor. 

Çarşı hakkında bilgi veren Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birimi Sorumlusu Hicran Karadoğan Kınık, “Çarşımızın amacı kadın el emeğinin görünür hale getirilmesi ve kadın girişimciliğine destek verilmesidir. 3 günlük çarşımız Pazar akşamına kadar açık olacak. Bu çarşıda 120 kadının el emeği ürünleri vatandaşların beğenisine sunuluyor. Ekolojik oyuncaktan robotik kodlamaya kadar farklı alanlarda çalışan kadınların desteklenmesi temel amacımız. Markalaşma yolunda ilerleyen kadınların var olduğunu göstermek ve Samsun’da kadın el emeği pazarının oluşturulması için kamuoyu oluşturmak istiyoruz. Çarşımız vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Samsun’da kadınlar üretim noktasında oldukça iyi noktaya geldiler. Bu organizasyonda Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu görev aldı. Kurulumuz 2011 yılından beri Samsun’da kadınların ve kız çocuklarının yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalar yapıyor. Geçen yıl da düzenlenen Amazon çarşısının çok ilgi görmesi 100. yıl kapsamında Çarşı 1919 olması yönünde görüş birliğine vardık. 2019 yılında Samsun’da Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı kutlanacak. Bu çarşı da 100. yıl kutlamaları kapsamında ilk faaliyetlerden birisi olması özelliğini de taşıyor” dedi. 

Kadınların el emeği ürünlerinin sergilendiği çarşı, Pazar günü akşam saatlerine kadar misafirlerini ağırlayacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.