Dolar 32,3780
Euro 34,7386
Altın 2.435,18
BİST 10.054,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

EMANET BÜYÜK BİR VEBALDİR

EMANET BÜYÜK BİR VEBALDİR
REKLAM ALANI
31 Ağustos 2023 20:27

İnsanlara emanet olarak verilen devlet idaresinin  veballeri vardır. Verilen görevler,  oturulan makamlar, belediye başkanlıkları, meclis üyelikleri, bakanlıklar, milletvekilleri, siyaset, savcılık, hâkimlik, müftülük, imamlık, diyanet isleri, bürokratlık, işçilik memurluk müdürlük, genel müdürlük insana hep vebal yükler.

Hayatın her alanı ve her görevi annelik, babalık ev yönetimi iş ve işletme yönetimi, ticaret, ortaklık bunlarında vebal büyüktür.

Bu veballer bazen toplumun tamamına, bazen toplumun bir kısmına bazen aileye, bazen cami cemaatine karşı yaptığımız görevlerde yer alır. Tüm bu görevlerde bulunanlar doğru bilgi, hak, hukuk, adalet, liyakat, dürüstlük, doğruluk, şefkat, merhamet, eşitlik, yardımseverlik, şeffaflık, açıklık, hesap verebilirlik, sorumluluk alçak gönüllülük, sevgi ve saygı içinde bulunmaları ve bunlara göre hareket etmeleri gerekir.

Yalan konuşmamalı, zalimlik yapmamalı, haksızlık, torpil, yandaşlık, hırsızlık, yolsuzluk, fesatlık, adam kayırma, iftira, gıybet, dedikodu, haksız kazanç ve kazandırma ve ihanet içinde olmamalıdır. Tüyü bitmemiş yetimlerin ve her insanımızın malına mülküne, parasına, göz dikmemeli, devletin, milletin,   çalıştığı işyerinin, kurumunun, ailesinin, kuruluşunun parasını kimseye peşkeş çekmemeli, israf etmemeli ve korumalıdır.

Bunlar olunca adalet, barış, sevgi, saygı, güven, huzur ortamı oluşur. Ülkemiz ve insanımız daha çok zenginleşir ve daha çok ileriye gider. Çünkü israf, hırsızlık, yolsuzluk, haksızlık, adaletsizlik azaldıkça, kamunun kaynakları korundukça ve doğru kullanıldıkça tüm bunlar ülke insanımızın refahına yansımaya başlayacaktır.

15 temmuz ihaneti, pandemi, asrın deprem felaketi, terörle mücadele, beka sorunu gibi iç ve dış kaynaklı ciddi problemler yaşadık. Ama ekonomi sadece faiz, döviz ve  borsa denilen 3 kağıt ekonomisinden oluşmaz. Bunlar çok önemlidir ama yeterli değildir.

Hem doğru kararları doğru zamanlarda alacaksınız hem de israf, yolsuzluk, haksızlık, hırsızlık dâhil ne kadar yanlışlık varsa engelleyeceksiniz.

Ülke menfaatine yapılacak olan her şey  o zaman anlam kazanacaktır…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.