Dolar 32,5134
Euro 34,9154
Altın 2.441,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

EMEKÇİLER MEYDANDA!

Samsun’da KESK ve TÜRK-İŞ’in de aralarında bulunduğu tertip komitesi tarafından düzenlenen 1 Mayıs kutlama etkinliklerine binlerce kişi katıldı

EMEKÇİLER MEYDANDA!
REKLAM ALANI
1 Mayıs 2023 18:53

Samsun’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Cumhuriyet Caddesi’nde oluşturulan polis kontrol noktasından üzerleri aranarak geçen vatandaşlar, kortejde yerini aldı. Kutlamalara, sendikaların yanı sıra, siyasi partiler, öğrenciler, kadın dernekleri, spor taraftar grupları ve bazı meslek örgütlerinin temsilcileri ve üyeleri katıldı. Ellerindeki pankartlar ve dövizler ile sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen grup, burada yapılan konuşmaların ardından halaylar çekerek 1 Mayıs’ı kutladı.

KESK: GEÇİM ŞARTLARI ZORLAŞIYOR
KESK dönem sözcüsü Yılmaz Tuluk, burada tertip komitesi adına yaptığı konuşmada, ücretli çalışanların geçim ve yaşam şartlarının her geçen gün zorlaştığını belirterek, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin, mevzuattan kaynaklanan sınırlamaların ve uygulamada karşılaşılan sorunların devam ettiğini söyledi.

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLERE SAYGI
Yılmaz Tuluk, konuşmasında ayrıca şunlara değindi:

“Kapitalizmin kar hırsı, iktidarın rant politikaları nedeniyle sonuçları çok çok ağır olan depremde yaşamlarını yitirenleri saygı ile anıyoruz.
Doğal bir felaketin, insan eliyle, son birkaç yüzyılın en büyük trajedilerinden birine dönüşmesine neden olanlar, göstermelik açıklamalarla, birkaç tutuklamayla kendilerini işin içinden sıyıramayacaklar.

‘BİZİM TOGG’LARA KARNIMIZ TOK’
Ant olsun ki, yaşamını yitiren her bir canlının, denetimsizliğin, rant politikalarının yol açtığı yıkımların er ya da geç hesabını soracağız. Her gün yaptıkları sahte açılış törenleriyle, doğal gaz aldatmacasıyla, savaş silahlarını sahneledikleri gösterileriyle bizlere depremin acısını unutturamazlar. Bizim TOGG’lara karnımız tok. Hiçbir hamasi nutuk, kamusal hizmetlerin çöktüğü gerçeğini gizlemeye yetmez.

FAŞİZAN VE GERİCİ İTTİFAK ÇATISI
Bizden alınan vergiler, savunma ve güvenlik adı altında silahlanmaya, teşvik-vergi affı olarak sermayeye, patronlara harcanıyor. Ücretli çalışanların geçim ve yaşama şartları, her geçen gün zorlaşıyor. Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller, mevzuattan kaynaklanan sınırlamalar, uygulamada karşılaşılan sorunlar devam ediyor. Yıllardır kronikleşen toplumsal-siyasal sorun alanlarında, çözümsüzlüğü, ayrımcılığı ve düşmanlaştırma siyasetini yürüten bu iktidar rant, sömürü ve baskı düzeni devam etsin istiyor. Çıkarlarını korumak için karanlık odaklar, militarist yapılar hep olsun istiyorlar. Aynı amacı güdenler seçime giderken en faşizan, en gerici ittifak çatısı altında birleştiler.

Bu karanlığı; işçi sınıfı, emekçiler, kadınlar, gençler, emekliler, farklılıklarından dolayı dışlananlar, kölelik şartlarında yaşayan göçmenler, güvencesiz çalıştırılanlar, sizler, bizler yırtıp atacağız. Bizleri karanlıktan çıkaracak olan işte bu 1 Mayıs meydanlarında açığa çıkan iradedir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.