Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Emekliye çifte müjde

Milyonlarca emekli vatandaş 3 Ocak’ta açıklanacak olan enflasyonda.

Emekliye çifte müjde
REKLAM ALANI
2 Ocak 2019 12:42

Enflasyon oranına göre yapılacak zam da belli olmuş olacak. Yeni yılda emekli maaşları ne kadar? Ne kadar zam gelecek?

Emeklilerin merakla beklediği o gün, bugün. 12 milyonu aşkın emekli vatandaş uzun süredir yeni yıl zam oranının ne kadar olacağını bekliyor. Emekli 2019 Ocak zammı için yıllık enflasyon rakamı etkin rol oynayacak. Yeni yılda emekli maaşları ne kadar? Ne kadar zam gelecek? Memur emeklileri ne kadar zam alacak? İşte emeklilerin zam bekleyişinde son durum…

Aralık ayındaki enflasyonun da dâhil edilmesi ile birlikte yıllık enflasyon oranında net bir rakam ortaya çıkmış olacak. Ancak emekli vatandaşların 2019 Ocak zammının yüzde 10 ila 12 arasında bir noktada olması bekleniyor. Emekliler bu oran aralığında zam alması beklenmekte.

TÜİK’in Kasım ayı enflasyon rakamı ile birlikte, yıllık enflasyon tahmini yüzde 21.28 açıklamıştı. TÜİK’in bir önceki ay için aynı oranı yüzde 24,45 olarak açıklamıştı.

ZAMLAR NE ZAMAN BELLİ OLACAK?
3 Ocak 2019 itibariyle emekliler için yapılacak olan zammın açıklanması bekleniyor. Yıllık enflasyon oranını ise TÜİK açıklayacak.
EN DÜŞÜK MAAŞ 1000 LİRA
Zam sonrası maaşı bin liranın altında kalan emekli vatandaşlara seyyanen zam uygulanacak, bu suretle en düşük emekli maaşı bin lira olmuş olacak.

MAAŞA DA EK ÖDEMEYE DE ZAM
Emeklilere yapılacak olan zam maaşla beraber, ek ödeme tutarlarına da yansımış olacak.
MEMURLARA YÜZDE 4 + ENFLASYON ZAMMI
Memur emeklilerine toplu sözleşme zammı olan yüzde 4’le beraber enflasyon farkından dolayı oluşan zam da yansıtılacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.