Dolar 32,4153
Euro 34,6875
Altın 2.428,36
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Emekliye müjde!

12,3 milyon emeklinin yüzü zamlı maaşlarla beraber bir nebze olsun güldü.

Emekliye müjde!
REKLAM ALANI
5 Şubat 2019 16:20 | Son Güncellenme: 5 Şubat 2019 16:24

Şimdi ise sırada Temmuz ayında yapılacak maaş artışı ve iki bayramda alınacak ikramiyeler var. 2018 senesinde 2 bin lira bayram ikramiyesi alan emekliler, bu yılki ödemeleri ise Mayıs ve Ağustos’ta cebine koyacak. Üstelik ikramiyeden yeni emekli olanlarda yararlanabilecek. Bu yıl Ramazan Bayramı 4-6 Hazirana denk geliyor. 3 Haziran ise arife günü. 1 ve 2 Haziran da hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle emeklilere bin liralık bayram ikramiyesinin Mayıs sonunda ödenmesi tahmin edilmekte. Emeklilerin hesabına bin lira tutarındaki ödemeler büyük ihtimalle 27-31 Mayıs arasında yatırılmış olacak Ağustos ayı da emekliler için yine ikramiye ayı olacak olup, Kurban Bayramının 11-14 Ağustos’ta kutlanmasıyla ikramiyenin bu tarihten önce, 5-9 Ağustos’ta ödenmesi bekleniyor.

Emekliye 340 lira müjdesi
Binlerce emekli için Şubat’ta da zamlar devam edecek. Gelirlerde 340 liraya varan yükselme söz konusu

12.3 milyon emekli Ocak ayında zamlı maaşlarını çekti. SSK ve Bağ-Kur’lular aylıklarında yüzde 10.19, memur emeklilerine ise yüzde 10.73 zam gördü.   Yaklaşık 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine, bu ay da zam geliyor. Bu imkan, geçtiğimiz haftalarda Meclis’ten geçen ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile gerçekleştirildi.
HAZİNE KARŞILAYACAK  
Düzenlemeyle beraber; malullük ve yaşlılık sigortasından verilen aylıklar ile her ay itibarıyla gerçekleştirilen ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dahil bin liranın aşağısında olamayacak.
Yani ek ödeme dahil bin liranın altında emekli maaşı olmayacak. Bu çerçevede, maaşı ek ödeme dahil bin liranın altında olanlara, Şubat’tan itibaren bin lira ödeme yapılacak.
Maaşı 660 ile 999 lira arasında yer alan emeklilerin gelirinde yükselme yaşanacak. Emeklilerin gelirinde 340 liraya varan artış görülecek.
Gerçek maaş ile bin lira ödeme arasındaki fark Hazine’den karşılanacak. Yani emeklinin maaşı 660 lira ise bin lira ödeme yapılırken, 340 liralık fark Hazine’den karşılanacak.
VEFAT EDENLERİN YAKININA   
Maaşı ek ödeme dahil bin liradan düşük olan emekli vefat etmişse, artıştan hak sahibi yakınları faydalanabilecek.
Dul ve yetim maaşı alanların aldıkları maaşlarda da hisseleri oranında artış sağlanacak.  Toplam alınan maaş bin liranın altında olmayacak.   Örneğin; emeklinin maaşı 660 lira ise eşine 330, 2 çocuğuna 165’er lira ödeniyordu. Şimdi eşe 500, çocuklarına 250’şer lira ödenecek.

.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.