Dolar 32,3580
Euro 34,6917
Altın 2.383,59
BİST 10.188,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

EN BÜYÜK ÖĞRENCİ YURDU SAMSUN’DA!

Samsun’da KYK’nın en büyük öğrenci yurdu açılış için gün sayıyor. Vali Dağlı, “5 bin 224 öğrencilik dev yurdun 2 blokunu yakın zaman devreye sokuyoruz” dedi

EN BÜYÜK ÖĞRENCİ YURDU SAMSUN’DA!
REKLAM ALANI
20 Ekim 2022 14:37

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 248 milyon TL bütçe ile Samsun’da yapılan, ‘aynı yerde toplu olarak bulunan en büyük yurt’ olma özelliğini taşıyan 5 bin 224 öğrenci kapasiteli KYK yurdunun bir kısmı yakında hizmete girecek.

ÖĞRENCİ YURDU

12 BLOK, 8 YURT BİNASI
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu, 12 blok halinde toplam 113 bin 186 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Kampüsüne inşa edilen yurtta; 8 adet yurt bloku, 2 adet sosyal tesis bloku, 2 adet çok amaçlı salon, 246 araçlık otopark ve 2 adet de açık spor sahası yer alacak. ‘Aynı yerde toplu olarak bulunan en büyük yurt’ olma özelliğini taşıyan KYK yurdunun iki bloku yakında kapılarını öğrencilere açacak.

ÖĞRENCİ YURDU

İLK ETAPDA 2 BİN 200 ÖĞRNECİ
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ile birlikte yurt inşaatında incelemelerde bulunan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “İlk etapta 2 bin 200 öğrenci kalmak üzere binalarımızı teslim almayı planlıyoruz. Çok yakın bir zamanda 2 blokumuzu devreye sokacağız ve öğrencilerimiz burada kalmaya başlayacak” dedi.

ÖĞRENCİ YURDU

5 BİN 224 KİŞİLİK YURT
Samsun’da devası bir yurdun inşa edildiğini ifade eden Vali Dağlı, “5 bin 224 kişiyi kapsayan bir yurt yapıyoruz. Şu anda inşaat çok hızlı bir şekilde devam ediyor. İlk etapta 2 bin 200 kalmak üzere binalarımızı teslim almayı planlıyoruz. 2 blokumuzda iç işleri hemen hemen tamamlandı. Dışarıdaki elektrik ve yollar ile ilgili konuları şu an takip ediyoruz. Çok yakın bir zamanda 2 blokumuzu da devreye sokacağız ve öğrencilerimiz burada kalmaya başlayacak. Genel itibari ile çalışmalarımız seyrinde devam ediyor. Müteahhit de talebimiz üzerine çalışmaları hızlandırmış durumda. Burası devasa bir yurttur. 5 bin 224 öğrencilik gerçekten sosyal donatıları ile çok modern bir yurdumuzdur. Her odada 4 öğrencimiz olacak. Yanında süit odalar benzeri, öğrencilerimizin ders çalışabileceği bir bölümümüz var aynı odanın içerisinde. Son sistem modern yurdumuz şu an bitime doğru yaklaşmaktadır” diye konuştu.


İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.