Dolar 32,5082
Euro 34,8818
Altın 2.433,27
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Erhan USTA: “Üretici faize ezdirilmemeli”

Samsun Milletvekili Erhan Usta, üreticinin Tarım ve Kredi Kooperatiflerinden çektiği kredilere ödediği fahiş faiz konusunda değerlendirmede bulundu.

Erhan USTA: “Üretici faize ezdirilmemeli”
REKLAM ALANI
7 Ocak 2020 19:12

Üreticinin Tarım ve Kredi Kooperatiflerinden çektiği kredilere ödediği faizler konusunda Usta şunları söyledi:
BAFRA’DAN ÇIKIŞI 30 KURUŞ, REYONDA 2 LİRA 25 KURUŞ
Bafra‘da üreticinin kilosunu 0,30 TL’ye sattığı lahanayı bugün Türkiye 2,25 TL’den yediğini söyleyen Usta; “Üretici zaten ürününün para etmemesinden, artan maliyetleri karşılayamamaktan bunalmış durumdadır. Bir de özellikle 2018-2019 döneminde %25-30′ları bulan faiz, çiftçinin belini bükmüştür. Bu sorun, sadece Bafra’nın değildir; Türkiye’nin her yerinde bütün üreticilerin ortak sıkıntısıdır” dedi.
CUMHURBAŞKANI FAİZCİLERİ SUÇLARKEN ÇİFTÇİDEN ALINAN FAİZ KABUL EDİLEMEZ
Usta; “Sayın Cumhurbaşkanının yüksek faizlerden şikâyet ettiği hatta birilerini faizcilikle suçladığı bir ortamda üreticinin sırtına bu denli yüksek faiz yüklenmesi kabul edilemez” dedi.
FAİZİN BİR KISMI HAZİNEDEN KARŞILANMALI
2018-2019 dönemi içinde borcunu süresinde ödeyenler için %25-30′ları bulan, cezalı ödemelerde %35-40‘ları gören kredi faiz ödemelerinin bir bölümü hazine tarafından acil olarak karşılanmalı, üretici faize ezdirilmemelidir. Hazine ve Maliye Bakanlığını göreve davet ediyorum” dedi.
Samsun Milletvekili Erhan Usta, üreticinin Tarım ve Kredi Kooperatiflerinden çektiği kredilere ödediği fahiş faiz konusunda değerlendirmede bulunarak, “Sayın Cumhurbaşkanının yüksek faizlerden şikâyet ettiği hatta birilerini faizcilikle suçladığı bir ortamda üreticinin sırtına bu denli yüksek faiz yüklenmesi kabul edilemez” dedi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.