Dolar 32,5247
Euro 34,9024
Altın 2.442,33
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C

‘ESERİNE SAHİP ÇIK!..’

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, “Samsun’da marina projesinin mimarı Yusuf Ziya Yılmaz ya eserine sahip çıksın ya da kamu zararını ödesin” dedi

‘ESERİNE SAHİP ÇIK!..’
REKLAM ALANI
23 Ekim 2023 18:45

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Atakum’daki marina sahasına yapılmak istenen dolgu projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve bu projenin akıl dışı ve imar rantı yaratma amacı güttüğünü söyledi.

‘İHANETİN KİTABINI YAZIYORLAR’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2017 yılında İstanbul için sarf ettiği ‘biz bu şehre ihanet ettik’ sözlerini anımsatan ve “mesele ihanetse eğer, bu dönem Samsun’u yöneten zihniyet ihanetin kitabını yazıyor” diyen CHP’li Çan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Burası yapılmadan önce bilim insanları, kıyı akıntı düzeninin bozulacağı, rip akıntılarının artacağı, kıyı erozyonu yaşanacağı konusunda defalarca uyardı. Bu uyarılar dinlenmedi ve söylenenlerin hepsi gerçek oldu. Şimdi de limanın iç kısmını, yani yaklaşık 200 bin metrekarelik alanı dolduracaklar; doldurulan yerlerin de yaklaşık 6’da birini imara açacaklar. Yani akılları fikirleri talanda, vurgunda, imar rantında!”

YUSUF ZİYA YILMAZ’A ÇAĞRI
CHP’li Murat Çan, marina projesinin mimarının, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz olduğunu da hatırlatarak, “Eğer yaptığı proje doğruysa, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı sıfatıyla sayın Yusuf Ziya Yılmaz eserine sahip çıksın. Yok eğer yanlışsa, o zaman sebep oldukları kamu zararı kendilerinden tahsil edilsin” dedi.

CHP’li Çan, açıklamasının devamında ise bugün gündeme getirilen dolgu projesinin mimarı ve aynı zamanda son belediye meclis toplantısında kendisini ‘ne anlar o işlerden’ sözleriyle hedef alan Mustafa Demir’e şu sözlerle yüklendi:

‘SİZİN İŞLERİNİZDEN BEN ANLAMAM’
“Sayın başkan aslında haklı. İmar rantı peşinden koşmakmış, bilimi reddetmekmiş, kente ihanetmiş, yargı kararlarını paspasa çevirmekmiş, vatandaşa eziyetmiş… Evet bu işlerden, ben anlamam, biz anlamayız. Kimin anladığı da Samsun halkı tarafından bilinmekte ve ortadadır!
Nasıl ki kendisi, Samsun’a hizmet etmek için vatandaştan yetki aldı; Samsun halkı, sorunlarının takipçisi olmamız için, Samsun’a sahip çıkmamız için, beni ve benim gibi 8 kişiyi daha milletvekili olarak, bu Meclis’te görevlendirdi. Sayın cumhurbaşkanının da kullandığı ifadeyle söyleyeyim; bu kente ihanet ediliyorsa eğer, hukuk ayaklar altına alınıyorsa, bilim reddediliyorsa, kimse bizden bu duruma kayıtsız kalmamızı beklemesin! Çünkü kalmayacağım!”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.