Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Eski kadın hakim hapiste!

Samsun’da FETÖ’den gözaltına alınan ve örgütün ‘altın çocukları’ diye adlandırılan eski Ankara İstihbarat Müdürünün hakim eşi çıkarıldığı mahkemece “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı

Eski kadın hakim hapiste!
REKLAM ALANI
28 Mayıs 2018 18:53

FETÖ’nün emniyet yapılanmasında üst düzey konumda olduğu belirlenen ve Ankara 2. 4. ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından “terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan” araması bulunan kaset kumpasçılarından örgütün ‘altın çocukları’ diye adlandırılan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven (48) ve Samsun Sulh Ceza Hakimliği tarafından “terör örgütü üyeliği” suçundan aranan eşi eski hakim Sevda G.(45) 22 Mayıs’ta Eskişehir’de düzenlenen operasyonla yakalandı.

Zeki Güven çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında aranan ve Ordu’nun Mesudiye ilçesinde hakim olarak görev yaparken meslekten ihraç edildiği öğrenilen Sevda Güven için Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Eskişehir’e giderek teslim alıp 23 Mayıs’ta Samsun’a getirdi. Örgütün gizli haberleşme ağı olan ‘ByLock’ kullandığı tespit edilen Sevda G.’in emniyetteki sorgulamasında hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

 

YAKALANMAMAK İÇİN SÜREKLİ ŞEHİR DEĞİŞTİRDİLER

Sevda G. Ordu Mesudiye’de hakim olarak görev yaparken, kocası hakkında FETÖ’den yakalama kararı çıkınca işine gitmeyip eşiyle birlikte firar ettikleri ve yakalanmamak için sürekli büyük şehirlere gidip yer değiştirdikleri ortaya çıktı. Samsun KOM Şube Müdürlüğündeki sorgulanması tamamlanan Sevda Güven bugün “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan Samsun Adliyesine çıkarıldı.

Savcı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Sevda G., suçlamaları kabul etmedi. Savcıya ve nöbetçi mahkemeye ifade veren Sevda Güven, “Ben bu zamana kadar hiçbir terör örgütüne üye olmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. ‘ByLock’ tespitini kabul etmiyorum. Kesinlikle kullanmadım. Bu hat eşim Zeki G. adına kayıtlıdır. Eşimle birlikte firardaydık. Teknik takipten kurtulmak için bir kısım programlar indirdik. Eninde sonunda yakalanacağımızı biliyorduk. Evimde bulunan Feytullah Gülen CD’si bana ait değildir” dedi.

Mahkemece tutuklanan Sevda G.  Samsun Kapalı Cezaevine gönderildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.