Dolar 32,3325
Euro 35,1176
Altın 2.310,95
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘ESNAFI BİTİRDİLER’

Türkiye’de ekonomik krizin her geçen gün derinleştiğini öne süren Fatih Türkel, “Esnaf bitmiştir. İktidarın derdi ise hala yandaşa kıyaktır” dedi

‘ESNAFI BİTİRDİLER’
REKLAM ALANI
23 Şubat 2021 20:06

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Fatih Türkel, “Esnaf batmıştır iktidar yandaşa kıyak peşindedir. Ülkemizde ve şehrimizde esnafımız kan ağlıyor. Hizmetler sektörü batmıştır. Ekonomik kriz her geçen gün daha derinleşmektedir. Bizler ana muhalefet partisi olarak esnafımızın her isyanını dile getiriyoruz ama siyasal iktidarın öncelikleri farklıdır” açıklamasını yaptı.

‘YANDAŞA KIYAK’ SİYASETİ
Pandemi sürecinde Türkiye’de 1 milyon 300 bin esnafa ödenen desteğin 7 milyar Türk Lirası olduğunu dile getiren Türkel, “Esnafımızın vergi borçları 5 ay süreyle faizi karşılığında ertelendi. Esnafın elektriği kesiliyor, stopaj ve katma değer vergileri ödenmeye devam ediyor. Esnafımız perişan durumdadır, esnafımızın çalışanları perişan durumdadır. Buna karşın iktidarın yandaşa yine kıyak siyaseti devam etmektedir” iddiasında bulund.

‘AKP, NEREDEN GELDİĞİNİ UNUTTU’
CHP İl Başkanı Fatih Türkel açıklamasında ayrıca şunları dile getirdi:

“Yeni İstanbul Havaalanı’nın 2018-2019 yılları için belirlenen kira bedeli 18 milyar Türk Lirası olarak ötelenmişken; 2020-2021 kirası da faizleriyle beraber ötelenmiştir. Tüm kamu ihalelerinin en ballılarını alan yandaş müteahhitler kollanarak esnaf yok sayıldı, tek kalemde yandaşın 36 milyar Türk Lirasını öteleyen AKP geldiği yeri unutmuştur. Bu günlerde gecekondular, işçiler, emekçiler ve emekliler unutuldu. Vatandaş bu zor günlerde kendini unutanları asla unutmaz. Hemşehrilerimiz perişan duyun bu feryadı, önceliklerinizi gözden geçirin sizi bu göreve getiren halkımızdır, vatandaşlarımızdır.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.