Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

FELAKETİ YAŞIYOR!

Sinop’ta etkili olan sağanak yağış, Ayancık İlçesi’ni vurdu. Ayancık Çayı taştı, araçlar sel sularında sürüklendi, vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı

FELAKETİ YAŞIYOR!
REKLAM ALANI
11 Ağustos 2021 15:06

Ayancık’ta gece boyunca etkili olan sağanak, akarsuların debisinin yükselmesine ve taşmasına yol açtı. Kuvvetli yağışın etkisi, sabah gün ağarınca ortaya çıktı.

KÖPRÜLERDE YIKILMA TEPLİKESİ
Ayancık ilçesinin ortasından geçen Ayancık Çayı şiddetli yağışın etkisiyle taştı. Çay üzerindeki köprü hasar görürken, ilçedeki birçok köprü yıkılma tehlikesi nedeniyle geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Sel sularına kapılan birçok araç denize sürüklendi.

ÇAY TAŞTI, EVLER SULAR ALTINDA
Ayancık Çayı’nın taşması sonucu ilçenin özellikle Cevizli ve Beşiktaş Mahallelerindeki ev ve iş yerleri, araçlar ile Sanayi Sitesindeki iş yerleri sular altında kaldı, vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Bölgeye bir süredir elektrik ve su verilemiyor. Ayancık Kapalı Pazar Yeri ise sel nedeniyle sular altına kalırken, Ayancık Devlet Hastanesinde yaşanan su baskını nedeniyle hastaların tahliye işlemine başlandı.

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Sinop’ta meydana gelen aşırı yağışlardan dolayı Sinop Ayancık Devlet Hastanesi’nin tahliye edildiğini açıkladı.

SAMSUN’DAN 10 PERSONEL, 2 ARAÇ
Sinop AFAD’dan 2 araç, 6 personelin, Tokat AFAD il Müdürlüğü’nden 3 personel, 1 araç, 1 bot ve 2 motopompun, Samsun AFAD İl Müdürlüğü’nden 10 personel ve 2 aracın görevlendirildiği de bildirildi. Yapılan açıklamada, “Ordu’da ihtiyaten bulunan 13 personel, 5 araç, 2 bot da çalışmalara destek vermek üzere yönlendirilmiştir. SAKOM’dan alınan bilgiye göre Sinop Ayancık Devlet Hastanesi tahliye edilmektedir. Sinop Türkeli Ayancık yolunun ulaşıma kapandığı bilgisi alınmıştır. Bölgede yapılan çalışmalara Karayolları’ndan 5 kamyon, 4 dozer, 3 greyder katılım sağlamaktadır” denildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.