Dolar 32,5544
Euro 34,9322
Altın 2.444,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

FETÖ/PDY operasyonunda 14 tutuklama

SAMSUN’da FETÖ/PDY operasyonunda kapsamında dün polis tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 26 şüpheliden 14’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ/PDY operasyonunda 14 tutuklama
REKLAM ALANI
30 Aralık 2016 11:30

SAMSUN’da FETÖ/PDY operasyonunda kapsamında dün polis tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 26 şüpheliden 14’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 9 gün önce Samsun merkezli 14 ilde eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirdi. 41 adrese baskın düzenleyen polis aralarında iş adamları, eski öğretmenler, öğrenciler, TSK’dan ihraç edilmiş subay ve askeri okul öğrencileri ile görevde olan rütbeli bir subayın da bulunduğu 26 şüpheli gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçen bilgisayarlara el kondu.

Polisteki işlemleri tamamlanarak dün adliyeye sevk edilen şüpheliler bu sabah kadar nöbetçi mahkemede ifade verdi. Şüphelilerden Servet Keskinsoy, Adem Çelik,  Ali Daşbaşı, Emre Ergin, Enes Çetin, Murat Koysal, Nurullah Saygın, Oktay Dolu, Osman Kılıç, Samet Yılmaz, Uğur Özdemir, Üzeyir Aydemir, Yusuf Derin ve Yusuf Özbek tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 şüpheli serbest bırakılırken 10 şüpheliye ise yurt dışı çıkış yasağı konulup  adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

feto

Operasyonla ilgili Samsun Valiliği tarafından da yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Yürütülen soruşturmada Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan FETÖ/PDY Terör Örgütü üyesi öğretmenler tarafından okullarda seçilen bazı öğrencilerin ‘abi evi’ olarak adlandırılan örgüt evlerine yönlendirildiği, bu evlerde kalan örgüt üyesi üniversite öğrencilerinin öğrencilere önce bilgisayar oyunları oynatarak, yemek organizasyonları yaparak örgütü sempatik göstermeye çalıştıkları, örgüt yöneticileri tarafından Askeri Liselere yerleştirilmesi kararlaştırılan çocuklara ders çalıştırdıkları, sürekli aynı soruları çözdürdükleri ve bu soruların sınavlarda da çıktığı, seçilen çocukların özellikle FETÖ/PDY Terör Örgütüne ait dershanelere kaydedilmeyip anlaşmalı olan ve örgüt üyesi öğretmenlerin yerleştirildiği başka bir dershaneye kaydedildiği, bu sayede kendilerini gizledikleri, yine örgüt içerisinde ilçe yapılanmasına göre ‘İlkadım eyaleti’, ‘Canik eyaleti’ gibi yapılar oluşturulduğu, bu yapıların bölge sorumluları (bölgeci), master ve doktora görevlisi (MADO), öğrenci sorumluları Bölge Talebe Mesulü (BTM), örgüt içerisinde kontrol görevlisi olan Ara Tara Mesulü (ATM) v.b. görevler oluşturarak alt kademede bulunan örgüt üyelerinin örgüt içi gizlilik kurallarına mutlak itaatinin kontrolünü sağladıkları, Örgüt tarafından Askeri Okullara yerleştirilen öğrencilerin takibi konusunda ise tamamen kendine özgü belirlenmiş kurallar çerçevesinde aşırı gizliliğe riayet edilerek Asistan, Doktor, Ser Doktor gibi isimler verilen görevliler tarafından öğrencilerin ve öğrenciler üzerinden Askeri Okullardaki yönetimin takip edildiği,örgüt yöneticilerinin kendi isimlerini kullanmayarak kod isim kullandıkları, bu kod isimlerin de bir üst yönetici tarafından belirlendiği, örgüte bağlı bazı iş adamlarının örgüte, örgütün açtığı çalışma evleri ile öğrenci yurtlarına maddi finansman sağladıkları yönünde bilgiler elde edilmiştir.”(DHA)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.