Dolar 32,4470
Euro 34,7535
Altın 2.440,85
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

FİYATI ERDOĞAN BELİRLEDİ!

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Türk-İş Konfederasyonu arasında kavgaya yol açan Atakum’daki sosyal tesis anlaşmazlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan çözdü

FİYATI ERDOĞAN BELİRLEDİ!
REKLAM ALANI
19 Haziran 2021 13:13 | Son Güncellenme: 19 Haziran 2021 13:39

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na(TÜRK-İŞ) bağlı Samsun’un Atakum İlçesi’ndeki sosyal tesisler, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile sendika arasında kavgaya yol açtı. Büyükşepir Belediyesi’nin ‘kültür alanı’na dönüştürmek için talep ettiği sosyal tesisler ile ilgili ortaya çıkan ‘parasal’ sorun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müdahelesi ile çözüldü.

BÜYÜKŞEHİR’DEN 10 MİLYON LİRA!
Samsun Büyükşehir Belediyesi, büyük bölümü kütüphane olacak şekilde ‘kültür alan’a çevirmek istediği Atakum Türk-İş Eğitim ve Sosyal Tesisleri için sendika ile büyük bir mücadeleye girişti. Büyükşehir’in, 5 bin 2919 metrekarelik alana kurulu sosyal tesisler için 10 milyon lira değer biçmesi, sendika yönetiminin sert tepkisine yol açtı. Sendika yöneticileri yaptıkları açıklamalarda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i, sosyal tesislerini ‘gasp etmek’le suçladı.

TÜRK-İŞ İSYAN ETTİ
Daha önce 25 milyon lira bedelle ihale yolu ile satışa çıkardıkları sosyal tesislerin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘kültür alanı’ ilan edilerek arsa değerinin düşürüldüğünü öne süren sendika yetkilileri, “Burada büyük haksızlık yapılıyor” diyerek konuyu önce mahkemeye, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taşıdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i şikayet eden sendika yönetimi, “Tesislerimize zorla el konulmak isteniyor. Değerinin altında satılmasına izin vermeyiz” dedi.

HAYATİ YAZICI ARABULUCU OLDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunun üzerine, TÜRK-İŞ GenelBaşkanı Ergün Atalay ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir arasında arabulucu görevi yapması için eski Bakan Hayati Yazıcı’yı görevlendirdi. Her 2 taraf ile yapılan görüşmeler sonrası eski Bakan Yazıcı’yı dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-İş Sosyal Tesisleri’nin 30 milyon lira bedelle Samsun Büyükşehir’e satılması talimatını verdi.

Yaşanan bu gelişme üzerine sendika, Atakum’daki sosyal tesislerini geçtiğimiz günlerde tamamen boşalttı. Otel bölümündeki tüm eşyaların ise Türk-iş’e bağlı sendika ve temsilciliklere pay edildiği öğrenildi.

KONFEDERASYONDA ‘PEŞKEŞ’ ENDİŞESİ
Türk-İş Konfederasyonu’nda adını vermek istemeyen üst düzey bir yönetici ise yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin zorla gerçekleştirmek istediği alım olmadı. Kültür alanı ilan edilerek tesislerimiz ve arsamız gasp edilmek istendi. Çok kıymetli olan bu alan mutlaka alış amacı gayesi ile kullanılmalı. Bunun takipçisi olacağız ancak şüphelerimiz var. Bu alanın ileride başka birilerine peşkeş çekilmesinden endişe ediyoruz. Her şeyden önce Samsun halkı bu güzide tesislerin bulunduğu alanın amacı dışında kullanılmasına izin vermemesi gerekiyor.
İnşallah dedikleri gibi buraya kütüphane yaparlar.”

UYGULAMA PROJESİ EKİM AYINDA
Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çarşamba günü gerçekleştirilen meclis toplantısında Türk-İş Eğitim Merkezi ile ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

“Dünyadaki örneklerinden çok daha fonksiyonlu olacak bu projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı yapacak. Uygulama projesi ise ekim ayında bitmiş olacak. Heyecanla bekliyoruz. Yerin tapusunu da aldık. Dikkat çeken mimarisiyle harika bir hizmeti Samsun’a kazandırmış olacağız. Samsun, üniversiteler şehri. Bilim merkezi haline geliyor. Öğrenci sayısı da artıyor. Zemin katını kütüphane masraflarını karşılaması için ticari olarak değerlendireceğiz.”

Haber: Musa GÜN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.