Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘FORTUNE 500’ GURURU!

Samsun’un en büyük şirketi Ulusoy Un, Türkiye’nin en büyük 500 firmasının belirlendiği dünyanın en saygın kurumlarından Fortune 500 listesine 75’inci sıradan girdi

‘FORTUNE 500’ GURURU!
REKLAM ALANI
2 Temmuz 2021 18:46

Borsa şirketleri arasında 37’nci sırada yer alan Ulusoy Un, Türkiye’nin tarımsal, tarım, süt, et ve su ürünleri firmaları arasında ise 3’üncü sırada yer aldı. Ulusoy Un, Samsun’un ise en büyük şirketi oldu. Sektörünün lider markalarından Ulusoy Un, pandemiye rağmen büyümeye devam ediyor. Samsun’da 2, Çorlu’daki 1 fabrikasıyla 2020 yılını 4 milyar 345 milyon TL satış hasılatıyla kapatan Ulusoy Un, geçtiğimiz günlerde İSO500 listesinde Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında 345’inci sırada yer almıştı. Ulusoy Un, başarılarının arasına bir yenisini daha ekledi. Dünyanın en saygın kurumlarından Fortune 500 listesinde, bu kez 75’inci sırada yer aldı.

38 BASAMAK BİRDEN YÜKSELDİ
Pandemi sürecine rağmen büyümeye devam eden Ulusoy Un, 2020 yılında gerçekleştirdiği 4 milyar 345 milyon TL satış hasılatıyla 2019 yılına göre 38 basamak birden yükseldi. Ulusoy Un, büyüme ivmesini listedeki diğer kategorilerde de gösterdi. Türkiye’nin en büyük tarımsal, tahıl, süt, et ve su ürünleri firmaları arasında 2019 5’inci sırada bulunan Ulusoy Un, 3’üncü sıraya yükseldi. 3 milyar 140 milyon TL’lik ihracat rakamıyla da 2019 yılına göre 14 basamak yükselerek 25’inci sırada yer aldı. Borsa şirketleri arasında da Türkiye’nin 37’inci firması olan Ulusoy Un, açık ara farkla Samsun’un da en büyük şirketi olarak konumlandı.

ULUSOY: BİZİM İÇİN BÜYÜK ONUR
Konuyla ilgili açıklama yapan Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, “7 senedir, Türkiye’nin dünyanın un ihracat şampiyonu olmasını sağlayan sektörümüzde firmamızın, tüm dünyada ekonominin en saygın yayınlarından biri olarak kabul edilen Fortune 500 dergisine 9 yıldır aralıksız girmesi büyük bir onurdur. Şirketimizin satış hasılatı, bir önceki yıla göre yüzde 42,4 artarak 4 milyar 345 milyon TL oldu. 2021 sonunda tamamlanmasını öngördüğümüz Samsun’daki ‘50’nci Yıl Tesisi’mizin 3’üncü fazı ile 1800 ton/gün üretim kapasitesine ulaşmış olmasını hedefliyoruz. Bu yatırımın tamamlanması ile halka arz edildiğimiz tarihte günlük 900 ton/gün üretim kapasitemiz 2700 ton/güne ulaşmış olacak. 2021, geçmiş yıllardaki büyüme performansını yakalamayı hedeflediğimiz, bir önceki yıldan devreden risklerin yanında farklı fırsatları da içinde barındıracak bir sene olacak” dedi.

TARIMDA DİJİTAL GELİŞMELER
Un sektörü için dijitalleşmenin önemine dikkat çeken Eren Günhan Ulusoy, 50’nci Yıl Tesisi ile sektörlerinin en yenilikçi tesisine imza attıklarını söyledi. Ulusoy, dijitalleşme hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Dijitalleşmede, bilgileri elde etmek kadar analiz etmek ve sonuçları karar süreçlerinde kullanmak da önemli. Tüketici ihtiyaçlarının tespiti ve tüketim alışkanlıklarındaki değişkenliklerin öngörülmesi gıda üreticilerinin pazardaki paylarını arttıracaktır. Bu ihtiyaçların eksiksiz olarak karşılanması, sürdürülebilir olması ve hata payının minimal seviyeye indirilmesi ile üretim süreçlerinde operasyonel mükemmellik sağlanmış olacaktır. Tarımdaki ve dijitalleşmedeki gelişmeleri yakından takip edip bunları şirket bünyemizde uygulamaya çalışıyoruz.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.