Dolar 32,5883
Euro 34,7375
Altın 2.506,53
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

FUTBOLA YABANCI!

Samsunspor’da bu sezon kadroda bulunan 8 yabancıdan sadece 1 tanesi düzenli olarak forma giydi. Kadroda bulunan 7 yabancı oyuncu ise sakatlık ve formsuzluk nedeniyle yeterli süreleri alamadı

FUTBOLA YABANCI!
REKLAM ALANI
16 Aralık 2021 15:58 | Son Güncellenme: 17 Aralık 2021 11:27

Bu sezon başında kadrosuna 23 oyuncu katan Samsunspor, 28 oyuncu ile de yollarını ayırmıştı. Bu transferlerden 7s’i yabancı olurken, geçen sene kadroda kalan 3 yabancı ile birlikte toplam 10 yabancı Samsunspor kadrosunda sezona başladı. Yeni transferlerden sol bek Esin Hakaj ve kanat forvet Brahim Darri, TFF yabancı kuralı nedeniyle 1 dakika bile Samsunspor forması giymeden kulüpten gönderildiler.

3’Ü 90 DAKİKAYI TAMAMLAYAMADI
Bu sezon başı transfer edilen 5 yabancıdan orta saha oyuncusu İsmael Diomande ligde sadece 6 maçta forma giydi ve sakatlığı nedeniyle sezonu kapattı. Kanat oyuncusu Moryke Fofana sağlık sorunları nedeniyle sadece 1 maçta 90 dakikayı tamamlayabildi. 7 kez ilk 11’de maça başlayan Fofana, 6 maçta da oyundan çıktı. Kanat oyuncusu Erald Çinari 3 maça ilk 11’de başlarken, hiçbir maçta 90 dakika forma giyemedi. Forvet oyuncusu Elhadj Bah 2 kez ilk 11’de maça çıktı ve 2 maçta da 90 dakikayı tamamlayamadı. Santrafor Alen Melunovic ise sakatlık yüzünden hiç forma giyemezken, sakatlığının sezon sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

TEK İSTİKRARLI YABANCI, TOMANE
Geçen sezondan kadroda bulunan yabancı oyuncular Vukan Savicevic, Kevin Boli ve Tomane’de sezona kırmızı-beyazlılar ile başladı. Bu yabancılardan da sadece Tomane sürekli olarak Samsunspor formasını terletti. Sakatlığı dolayısıyla 6 maçtır formasına uzak kalan Kevin Boli bu sezon 10 maça çıkarken, Vukan Savicevic ise forma giydiği 6 maçın sadece 1’inde 90 dakika sahada kalabildi. Samsunspor’un en istikrarlı yabancısı olan Tomane 15 maçın tamamına ilk 11’de başlayıp, 5 gol ve 3 asistlik katkı sağladı.

Samsunspor’un en istikrarlı futbolcuları Soner Gönül, Osman Çelik, Tomane, Hasan Kılıç ve Yasin Öztekin oldu. Bu oyuncular 17 haftası geride kalan ligde bin 200 dakikanın üstünde sahada kaldı.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.