Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Geleceğin sporcuları Samsun’da seçiliyor

Samsun’un Vezirköprü ve Havza ilçelerinde 3. Samsun’un Vezirköprü ve Havza ilçelerinde 3. sınıf öğrencileri ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spor Yönlendirme Projesi’ kapsamında yetenek taramasından geçecek. Bu proje ile geleceğin sporcularının keşfedilmesi amaçlanıyor.

Geleceğin sporcuları Samsun’da seçiliyor
REKLAM ALANI
14 Şubat 2020 16:06

Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı yürütülen, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlıkları’nın ortak çalışması ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’ yeni sezon 2. aşaması mart ayında başlıyor. Samsun’da ilkokul 3. sınıf öğrencilerin katılacağı projede öğrencilerin boy-kilo, esneklik, kulaç uzunluğu ve oturma yüksekliği, geriye doğru sağlık topu atma, el kavrama kuvveti, sürat, çeviklik ve dikey sıçrama gibi 8 farklı istasyonda yetenekleri değerlendirilecek. Cumhurbaşkanlığı eylem planında yer alan geleceğin şampiyon sporcularının tespit edilip yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirilen projenin tanıtımı ve projeye destek verilmesi amacıyla Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ile birlikte, Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz’ı makamında ziyaret etti. Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz’ın makamında gerçekleştirilen toplantıda; Vezirköprü ve Havza ilçelerinde eğitim gören 3. sınıf öğrencilerinin taranıp yeteneklerinin keşfedilmesi için, birlikte fikir alışverişinde bulunuldu.

Proje kapsamında Vezirköprü’de bin 588 öğrenci Havza’da ise 380 üçüncü sınıf öğrencisi taranıp yetenekleri keşfedilecek. İlçe protokollerinden destek sözü alan İl Müdürü İsmail Kasapoğlu, gezilerine ve projenin tanıtımına devam edecek.

Ziyarete ayrıca, Gençlik ve Spor İl Spor Şube Müdürü Celalettin Kapçak, Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar ve Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan katıldı.

Toplantıdan sonra İl Müdürü Kasapoğlu Havza ilçesine geçerek oradaki spor tesislerinde incelemelerde bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.