Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
BİST 9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘GELENEKSEL OKÇULUK’ NEFES KESTİ!

Samsun’da, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası, 3’üncü günkü sıralama atışları ile sona erdi

‘GELENEKSEL OKÇULUK’  NEFES KESTİ!
REKLAM ALANI
19 Mart 2023 17:53

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası, Samsun’da İlkadım Okçuluk Tesisleri’nde düzenlendi. 640 sporcunun katıldığı organizasyonun 2’nci gününde, malzeme kontrolü ve deneme atışlarının ardından, 2 grup halinde erkekler ve kadınlar sıralama atışları yapıldı. Sıralama atışlarının tamamlanmasının ardından takımlar oluşturuldu. Organizasyonun 3’üncü gününde, takımlar eleme atışlarını tamamladıktan sonra bireysel ve takım final atışlarını gerçekleştirdi.

‘HEDEFİMİZ DÜNYANA TANITMAK’
Türk okçusunun ve Türk yayının dünyaya tanıtılması için ulusal alanlarda çalışma yaptıklarını dile getiren TGTOF Genel Başkanı Cengiz Toksöz, “Salon Büyükler Şampiyonası’nı bu yıl Samsun´da gerçekleştiriyoruz. 37 ilden 640 sporcu burada yarıştı. 2023 yılında Cumhuriyetimizin de 100. yılı olması itibari ile `Kemankeşler´ de burada turnuvaya katıldı. Ok ve yay bizim tarihimizde büyük bir yere sahip. Hedefimiz bu ata sporumuzu dünyaya tanıtmak ve uluslararası anlamda turnuvalara katılmak. Türk yayını, Türk okunu ve Türk sporcusunu dünyaya tanımak en büyük amacımız” dedi.

SAMSUN, SPORDA TECRÜBELİ İL
Samsun’un ulusal ve uluslararası spor faaliyetleri düzenleme konusunda tecrübeli bir il olduğunu söyleyen Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, “Tarihimizin önemli bir parçası olan geleneksel okçuluk faaliyetine ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Şampiyonaya katılan tüm görevlilerimiz ve sporcularımızı en güzel şekilde ağırlamak için elimizden geleni yaptık. Dereceye giren takımlarımızı ve sporcularımızı tebrik ediyorum. Tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından düzenlenen törenle dereceye giren takımlara ödülleri takdim edildi. Takımlara ödüllerini TGTOF Genel Başkanı Cengiz Toksöz, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci, İlkadım Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Turan, Türk Kızılay Derneği Samsun İl Başkanı Ahmet Muştu verdi.

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR OK ATTI
Şampiyona sonunda Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük deprem felaketinden etkilenerek Samsun’a yerleşen, Münevver Ayaşlı Öğrenci Yurdu ve Turgut Özal Öğrenci Yurdu’nda misafir edilen depremzede çocuklara sürpriz yapıldı. İlkadım Okçuluk Salonu’na gelen depremzede çocuklar, geleneksel okçuluk antrenörleri ve sporcuları ile birlikte yay gererek ok atma deneyimini yaşadılar. Şampiyona sonunda, dereceye giren takım, sporcular ve depremzede çocuklar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Dereceye giren takım ve sporcular:

Büyük Kadınlar Takım
1. Bursa Hasanağa Geleneksel Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü
2. Konya Meram Belediyespor Kulübü
3. Konya Akşehir Selçuklu Spor Kulübü

Büyük Erkekler Takım
1. İstanbul Sungur Okçuluk Gençlik ve Spor Derneği
2. Bursa Hasanağa Geleneksel Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü
3. İzmir ÇekmergenGeneneksel Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü
Büyük Kadınlar Bireysel
1. Elif Mutlu (Karacabey Belediye Spor Kulübü)
2. Zülal İkbal Yılmaz (Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü
3. Sena Keçeci (İstanbul okçular Vakfı Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü)

Büyük Erkekler Bireysel
1. Adem Özden (Adana Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü)
2. Emirhan Gerez (Konya Meram Belediyespor Kulübü)
3. Efe Yaylı (Konya Bulcuk Spor Kulübü)

SAMSUN’A TEŞEKKÜR HEDİYESİ: TGTOF Genel Başkanı Cengiz Toksöz, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’ye verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek hediye takdim etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.