Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C

‘GERİ DÖNÜŞÜM’ KÜTÜPHANESİ!

Samsun’da Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün Geri Dönüşüm Projesi çalışmaları çerçevesinde ‘Geri Dönüşüm Kütüphanesi’ hayata geçirildi

‘GERİ DÖNÜŞÜM’ KÜTÜPHANESİ!
REKLAM ALANI
28 Aralık 2022 15:08

Samsun‘da 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Geri Dönüşüm Projesi çerçevesinde çalışmalarını sürdüren 19 Mayıs İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Geri Dönüşüm Kütüphanesi kuruldu. Kurulan kütüphanede geçmişin ayak izleri yansıtıldı.

ÖĞRETMENLER VE KURSİYERLERİN EMEĞİ
Kütüphane hakkında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Murat Rizeli, “Bu bağlamda ilçemize tamamen geri dönüşüm malzemelerinden oluşan öğretmenlerimizin, kursiyerlerimizin emeğiyle bir kütüphane oluşturma fikri ortaya çıktı. Öncelikle nasıl bir kütüphane oluştururuz, hangi materyalleri kullanırız, bu kütüphanenin bir hikâyesi olmalı mı, bir ruhu olmalı mı diye bunun üzerinde durduk. Bir ev temalı bir çevre temalı bir geri dönüşüm temalı kütüphane oluşturmaya karar verdik. Kütüphanemizde burada kullandığımız her bir malzemenin hikâyesi var. Kütüphanemizde kullandığımız ev konseptinin çatısındaki kiremitleri kilometrelerce mesafedeki bir mahallemizde bulunan yaklaşık 70-80 yıllık bir evin kiremitlerini kullandık. Yine eski evlerden ahşapları kullandık. Yine kütüphanemizde 90 yıllık ev kapısı, 60 yıllık ev pencereleri var. Perdelere kadar tamamıyla eski. Bu ilçede geçmişte yaşamış insanların kullandığı malzemeler bunlar. Kütüphanemizde 3 farklı bir konsept var. Biz gibi orta yaş veya ileri yaş insanları çekecek, gençlerin dikkatini çekebilecek kullanılmış kotları kullanarak oturma grupları yaptık. Çocuklarımızın dikkatini çekmeyi amaçladık” dedi.

KÜTÜPHANEDE DRAMA DERSLERİ
Murat Rizeli, kütüphane hakkında şu bilgileri verdi:

“Kütüphanenin yaşayan, canlı ve ona bir ruh oluşturmaya çalıştık. Her kesimden, her yaş grubundan çocukların faydalanmasını sağladık. Buraya gelen her yaş grubundan insan kendinden bir şey buluyor. Özellikle kursiyerlerimizin velileri çocuklarını bekledikleri saatlerde kütüphanemizi değerlendiriyor. Tüm okullardan gelen öğrenci grupları gelip bazı aktiviteler, etkinlikleri organize ediyor. Bu kütüphanede konuşmak yasak değil. Bu kütüphanenin bir ruhu var. Biz bu kütüphanede drama kurslarımızı veriyoruz. Drama kurslarımızın özel sahnelerini burada çalışıyor çocuklar. Biz kütüphaneyi kurarken sadece kitaptan, sıradan, raftan ibaret değil, yaşayan, üreten, fikir veren ve geçmişten bir şeyleri bize hatırlatan ve geleceğe de bir umutla baktığımız bir yaşam alanı olmasını düşündük.”

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.