Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, İlçede 80 Projeyi Hayata Geçirdi

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, İlçede 80 Projeyi Hayata Geçirdi
REKLAM ALANI
19 Aralık 2015 19:36

Samsun Bafra Kaymakamlığı, Bafra İlçesinde Kaymakamlık bünyesinde toplamda    80 projeyi hayata geçirdi.

9-16 yaş grubu çocuklara yönelik başlatılan projeler kapsamında, yoğun göç alan riski altındaki parçalanmış aile çocuklarını, özellikle her türlü ihmal ve istismarlardan korumak, sosyal riskli azaltmak, her türlü kötü alışkanlıklardan korumak, çocuklar arasında dayanışmayı arttırmak, uyum sorunlarını çözmek, kaynaşmalarını sağlamak ve özgüvenlerini arttırmak amacıyla, Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından ilçede toplamda 80 projeyi hayata geçirildi.

Projelerin tek bir proje adından toplandığını AA muhabirine anlatan, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “Bafra İlçemizde göreve başladığımız günden bu yana, Kaymakamlığımız tarafından “Sevgiye Uzanan Eller” projesi kapsamında 9-16 yaş grubu yoğun göç alan riski altındaki parçalanmış aile çocuklarını, özellikle her türlü ihmal ve istismarlardan korumak, sosyal riskli azaltmak, her türlü kötü alışkanlıklardan korumak, çocuklar arasında dayanışmayı arttırmak, uyum sorunlarını çözmek, kaynaşmalarını sağlamak ve özgüvenlerini arttırmak amacıyla pilot bölge olarak seçilen Dededağı ve Kemalpaşa Ortaokullarında öğrenim gören 130 öğrencimiz Halk oyunları, müzik, tiyatro, tekvando, veloybol, futbol ve basketbol dallarında kurslar açtık. Projede başarılı olan öğrencilerimiz Çanakkale, Samsun ve Sinop İllerine geziler düzenlenmiştir. Ayrıca gruplar halinde öğrencilerimizin doğayı ve çevreyi korumak, doğayı tanımak amacıyla izci kampları düzenlenerek öğrenciler izcilik ile ilgili bilgiler almıştır. Okulların kapanmasıyla birlikte “Yüzmeyi Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında öğrencilerimize 2 ay süreyle yüzeme kursları açtık” dedi.

Projelere öğrencilerin ilgisinden ötürü, öğrenci kitlesini genişleterek proje dahiline aldıklarını söyleyen Bafra Kaymakamı Arslan, “Geçen sene 2 okuldan 130 öğrencimizi kapsayan hedef kitlemizi, bu sene daha da arttırarak 6 okuldan 285 öğrencimizi projelerimize dahil ettik. Projelerimiz süreklidir. Yaz yüzme kurslarına 150, bisiklet kurslarına ise 100 öğrencimiz katılmıştır. Bu öğrenciler parçalanmış aile çocukları olup, özellikle uçucu ve uyuşturucu maddelere karşı korunmaları için bu proje uygulanmaktadır. Proje kapsamındaki öğrencilerin ebeveynleri de eğitim programına dahil edilmiştir. Öğrenciler ders dışı saatlerde çok çeşitli etkinliklere alınmıştır. Projeler tamamen gönüllü kişilerin malzeme desteği ile, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün eşofman desteği sürdürülmektedir. Projelerimize katkısı olan tüm hayırseverlere ben ayrı ayrı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.