Dolar 32,4396
Euro 34,7447
Altın 2.440,06
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

‘GÖÇMEN’ operasyonu!

Samsun’da polisin düzenlediği “göçmen kaçakçılığı” operasyonunda yabancı uyruklu 2 kişi gözaltına alındı

‘GÖÇMEN’ operasyonu!
REKLAM ALANI
17 Haziran 2022 17:03

Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçları ile mücadele çerçevesinde yaptıkları takip ve çalışmalar doğrultusunda yabancı uyruklu Zafaruddin D.’nin bankalar üzerinden yüklü miktarlarda para transferleri gerçekleştirdiğini tespit etti. Söz konusu para transferlerinin yurt dışından Türkiye’ye gerçekleştirilen bir organizasyon çerçevesinde göçmen kaçakçılığı suçu veya herhangi bir kayıt dışı faaliyetlerle ilgili havale benzeri yeraltı para transfer aracılığı faaliyetlerinin içerisinde olduklarını değerlendiren ekipler, bu yönde şahsın 2016 yılında ülkemize girdiği tarihte göz önünde bulundurularak 2022 tarihine kadar banka hesap hareketlerini incelemeye aldı. Yapılan incelemede bahse konu hesap hareketleri göçmen kaçakçılığı suçundan hakkında adli işlem yapılan birçok şahısla şüpheli şahsın para transferi gerçekleştiği, hesaplarda şüpheli işlem hareketlerinin olduğu tespit edildi.


Olaya ilişkin çalışmalarda söz konusu yabancı uyruklu şahsın Bursa’da olduğu tespit edildi. Samsun polisinin bu yönde Bursa Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile yaptıkları koordineli çalışmalar neticesinde Zafaruddin D. (27) ve beraberinde bulunan Sayed Ismaeıl F.’yi (32) yakalayarak gözaltına aldı.


Yapılan ev aramasında 198 bin TL nakit para ve çeşitli dekontlarla birlikte dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Gözaltına alınan yabancı uyruklu Zafaruddin D. ve Sayed Ismaeıl F. Samsun’a getirilerek sorgulanmalarının ardından bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.