Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

GÖNÜL KÖPRÜSÜ!

Samsun’un Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, depremlerin merkezi Kahramanmaraş’ta Terme Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında vatandaşlarla birlikte iftar yaptı

GÖNÜL KÖPRÜSÜ!
REKLAM ALANI
9 Nisan 2023 16:59

Samsun‘un Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme Belediyesi tarafından Kahramanmaraş’ın merkez Onikişubat İlçesi’ne kurulan iftar çadırında afetzede ailelerle bir araya gelerek birlikte iftar açtı. Depremzede ailelerle yakından ilgilenen Başkan Kılıç, ihtiyaç ve taleplerini dinledi.

PERİ TEYZENİN YÜZÜ GÜLDÜ
Başkan Ali Kılıç, Kahramanmaraş ziyareti kapsamında ilk olarak, Termeli kadınların el ele vererek, düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle satın aldıkları konteyneri Göksün İlçesi Kızılöz Mahallesi’nde Peri Kaya ve ailesine teslim etti. Kırsal bölgedeki evi depremden zarar gördüğü için çadırda zor şartlar altında yaşayan Peri Kaya ve ailesine Termeli kadınların selamını ileten Kılıç, “Biz Terme Belediyesi olarak yaklaşık 50 konteyneri AFAD koordinesinde bölgeye göndermiştik. Bugünde Termeli Kadınlarımızın kendi el emekleri ile satın aldıkları konteyneri Peri Teyzemize ulaştırdık. Ayrıca temin ettiğimiz diğer bir konteynere de aş evinde kullanılmak üzere yetkililere teslim ettik” dedi.

ÇOCUKLARDAN SEVGİ SELİ
Deprem bölgesinde çocuklara yönelik yapılan çalışmalara da eşlik eden Başkan Kılıç, adeta sevgi seli ile karşılandı. Kılıç, “Yaşanan büyük acıya rağmen çocuklarımızın yüzünün yeniden güldüğünü görmek bizleri de mutlu etti. Hem büyüklerin ama özellikle de çocukları yüzünü güldürmek için buradayız. Yüzyılın afetinin yaşandığı ilk zamanlar telefonda görüştüğümüz çocuklarımızı tek tek ziyaret ediyoruz. Yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz” diye konuştu.

GÖNÜL SOFRAMIZ AÇIK
Gönül sofralarının afetzedeler için açıldığını ifade eden Başkan Kılıç, “Mübarek Ramazan ayının manevi iklimini bu yıl hüzün içinde yaşıyoruz. Kardeşlik, paylaşma ve dayanışma örneği olarak deprem bölgesindeyiz. Çalışmalarımızı büyük bir hassasiyetle sürdürüyoruz. Kahramanmaraş’ta kurduğumuz gönül soframızda depremzede kardeşlerimizle buluşuyoruz. Rabb’imizin izniyle bu zorlu günleri devlet millet el ele atlatacağız” dedi.

Bölgede çalışmalarını sürdüren ekipleri de ziyaret eden Başkan Ali Kılıç, son durum hakkında bilgi aldı, “Sizlere çalışmalarımızda kolaylıklar ve başarı diliyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.