Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

GÖNÜLLERE DOKUNUYORLAR!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, evde yemek ve temizlik destekleriyle 65 yaş ve üstü bakıma muhtaç, engelli vatandaşların gönüllerine dokunuyor

GÖNÜLLERE DOKUNUYORLAR!
REKLAM ALANI
8 Ocak 2023 17:09

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı Bakım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri evde bakım hizmetleriyle yüzleri güldürmeye devam ediyor. 2022 yılında 760 aileye, toplam 9 bin 600 kez ev temizliği, 7 bin 800 kez kişisel bakım ve banyo desteği verildi. 75 aile de 900 kez yemek hizmeti aldı.

GÖNÜLLERE DOKUNUYORLAR!

YAŞLILARI AİLELERİ GÖRÜYORLAR
Yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine misafir olan belediye görevlisi kadın ekipler, her hafta yemeklerini pişiriyor. Ayda 2 kez kişisel bakım ve banyolarını yaptıran ekipler, her ay da evlerinin temizliğini yapıyor. İşlerini titizlikle yaparken onları aileleri gibi görerek dertlerine ortak olan kadın personeller, iş harici zamanlarda da arayıp hal hatırlarını soruyor.

GÖNÜLLERE DOKUNUYORLAR!

İŞLERİNİ SEVEREK YAPIYORLAR
Çiftlik mahallesinde yaşayan Hüseyin-Hatice Kaya çiftinin evine konuk olan temizlik görevlilerinden Saliha Özkan, yaşlılara hizmetin kendisine nasip olduğu için Allah’a şükrettiğini söyledi. 10 yıldır işini severek yaptığının altını çizen Özkan, “İnsana hizmet, nasip ve gönül işidir. Yaşlıların bizlere çok ihtiyacı var. Zillerini çaldığımızda kapılarını sevinçle açıyorlar. ‘Evladım’ diye hitap ederken samimiyetlerini hissediyor, gözlerindeki parıltıyı görüyoruz. O güzel ses tonlarıyla öyle bir sesleniyorlar ki, çok duygulanıyoruz. O anı yaşamak gerekiyor. İşlerimizi yaparken mutlu oluyoruz. Sevinçlerini görmek ve dualarını almak yetiyor” diye konuştu.

GÖNÜLLERE DOKUNUYORLAR!

‘EVDE BAKIM’DAN MEMNUN KALIYORLAR
Büyükşehir Belediyesinden 7 yıldır evde bakım ve temizlik hizmeti aldıklarını anlatan Hüseyin Kaya, “Çocuklarımız şehir dışında yaşıyor. Çalışıyorlar. Her an yanımızda olamıyorlar. Büyükşehir Belediyesi olmasa kim bakacak. Görevli kızlarımız gelince bizlere de neşe, değişiklik oluyor. Her hafta yemek, ay da bir de temizlik için geliyorlar. Her yeri çekip çeviriyorlar. Yerleri süpürüyor, siliyor, banyo ve tuvaletleri yıkayıp camları pırıl pırıl yapıyorlar. Hizmetlerinden dolayı çok memnunuz. Yemekleri de güzel. Bize çok faydaları var. Allah kızlarımızdan, yetkililerden ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’den razı olsun“ dedi.

GÖNÜLLERE DOKUNUYORLAR!

DUALARLA UĞURLUYORLAR
Parkinson hastası ev hanımı Hatice Kaya ise “Hastalığım sebebiyle evin işini yapamıyorum. Ayakta durmaya dahi gücüm yok. Belediye ekipleri gelmese, aç kalır pislik içinde yaşarız. Çok şükür ki, belediye destek veriyor. Kızlarımız bize sadece yemek ve temizlik konusunda değil her konuda elimiz ayağımız, dayanağımız oldu. Yaptıkları için Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

GÖNÜLLERE DOKUNUYORLAR!

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.