Dolar 32,3712
Euro 34,7821
Altın 2.439,61
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

GÖVDE GÖSTERİSİ!

Samsun’da Dr. Murat Erkan, 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Atakum Belediye Başkanlığı için ‘Aday Adaylığı’nı yüksek katılımlı bir toplantıyla açıkladı

GÖVDE GÖSTERİSİ!
REKLAM ALANI
2 Aralık 2023 22:52

Samsun’da CHP’nin tanınan ve sevilen isimlerinden, eski Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Başkanı, eski Tabip Odası Başkanı, eski Atakum Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Erkan, Atakum Belediyesi Başkan Aday Adaylığı açıklamasını CHP İlçe Başkanlığı’nda çok sayıda vatandaşın katıldığı program ile duyurdu.

‘KENTİMİZİN VE HALKIMIZIN HAKLARINI SAVUNDUM’

Bugüne kadar bir çok sivil toplum kuruluşunda(STK) ve sendikalarda ’emeğin hakkı’ için mücadele ettiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Dr. Murat Erkan, “Hayatımın her anında olduğu gibi ADD’de Atatürk milliyetçiliğini ve onun düşünce tarzını savundum. Kent konseyinde bir kentin her kesimini bir araya getirerek, ortaklaştırarak, bizim olanı yani kent hakkını savundum. Kentimiz için sosyal, siyasal ve ekonomik hayata katkı sağlayacak projeler ürettim. Kendi meslek odamda kutsal saydığım mesleğimi ve halkın sağlık hakkını savundum. Beni yetiştiren ülkemin bana sunduklarına karşılık borcumu ödemek adına 30 yıl kurumumda hizmet ettim. Anama, babama, aileme, ülkeme, milletime ve şanlı tarihimize layık olmak için ilkelerim ve ideallerim doğrultusunda hep çalıştım, mücadele ettim. Beni harekete geçiren cesareti bu özde buldum, titizlendim. Şimdi bütün bu birikimi gelecek nesillere miras olacak şekilde bir araya getirip, kent adına, burada yaşayanlar adına, kocaman bir Atakum ailesi için çalışmaya başlama zamanı” dedi.

‘PARTİZANLIKLA DEĞİL ORTAK AKILLA…’
“Geçmişin eksiklerini kapatmaya, daha iyi yapılabilir dediğimiz her şeyi daha iyi yapmaya, Atakum’u Türkiye’nin en yaşanabilir kentlerinden birisi yapmaya talibim” diyerek devam eden Dr. Erkan, “Bu büyük iddianın kavgayla, kısır çekişmeyle, tek bir kişinin aklıyla ya da partizanlıkla değil, ortak akılla, inşaa edilebileceğinin farkındayım. Atakum yaşadığımız kent ve biz onu çok seviyoruz. Kendimce sizlere şöyle tarif edeyim, bir kent hem annedir hem de babadır evlatlarına. Evlatlarını kucaklayacağı kadar anne, kollayacağı kadar baba. Evlatlarımızı kucaklayacağız, kollayacağız, kimse merak etmesin?” ifadelerini kullandı.

KADINLAR, GENÇLER, EMEKLİLER,
SOKAK HAYVANLARI İÇİN…
Konuşması sık sık alkış ve tezahüratlar ile kesilen Dr. Murat Erkan, şöyle devam etti:

“Ben Murat Erkan, 53 yıllık yaşam öyküsünün çoğuna tanıklık ettiğiniz, tek bir gün kimsenin yüzünü kara çıkarmayan, güvenini boşa düşürmeyen, çalışmaktan, öğrenmekten, araştırmaktan bıkmayan, bu parti için ve bu şehir için, ülkesi, milleti için hiçbir fedakarlıktan kaçmayan Murat. Şimdi sizlerle beraber yeni bir hikaye yazmak için yola çıkıyorum. Bu kentin ezilenleri için, kadınları için, gençleri için, engellileri, emeklileri, öğrencileri, uyuşturucu batağına düşürülen çocuklar ve onların aileleri için, sokak hayvanları için yola çıkıyorum. Bu kentin her köşesinde yıllardır hayal ettiğiniz, hasret kaldığınız, hepimize iyi gelecek yeni bir yönetim anlayışı için yola çıkıyorum. Kendimi sizin namuslu ve fedakar yüreklerinize, yorulmak bilmeyen azminize, her sıkıştığımda bana en doğruyu gösterecek vicdanlarınıza emanet ediyorum.”

DR. MURAT ERKAN KİMDİR?
Murat Erkan 1970 yılında Samsun’da doğdu. İlkokulu 23 Nisan İlkokulu’nda, ortaokulu Merkez Ortaokulu’nda, liseyi Samsun Ondokuz Mayıs Lisesi’nde okudu. 1987 yılında girdiği Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1993 yılında hekim olarak mezun oldu. 1997 yılından itibaren Samsun’da hekimlik yapmaya başladı. 2009 yılında Halk Sağlığı Uzmanı oldu. Samsun Tabip Odası Genel Sekreterliği, Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanlığı, Atakum Kent Konseyi Kurucu Başkanlığı Kurucuları arasında yer aldı. Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun ‘Dönem Başkanlığı’ ve son olarak da 2 dönem Samsun Tabip Odası Başkanlığı görevlerinde bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.