Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

GUİNNES’E ADAY!

Samsun’da hemşire ve hastane çalışanlarının atık malzemeleri geri dönüştürerek yapılan elbiselerle sundukları defilede giyilen bir kıyafet için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurulacak

GUİNNES’E ADAY!
REKLAM ALANI
8 Haziran 2023 20:09

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri, İklim Değişikliği Uyum Eylem Planı hazırlıkları çerçevesinde tasarımcı Elif Kılıç’ın “Sıfır Atık Kostüm Defilesi”ni Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşların beğenisine sundu. Hemşire ve hastane çalışanları, atık ve tıbbi malzemelerden oluşan elbiseleri giyerek mankenlik yaptı. İzleyenlerden tam not alan defile, ayakta alkışlandı.

GUİNNES

‘700 SAATTE DİKTİK’
Defilenin ana kostümü olan 10 bin plastik su şişesi kapağından oluşan ‘Kapaklı Kız’ elbisesi hakkında bilgi veren tasarımcı Elif Kılıç, “Moda endüstrisi, petrol endüstrisinden sonra dünyayı en çok kirleten 2. endüstri. Maalesef geldiğimiz noktada artan tüketim hızımız nedeniyle doğaya yapmış olduğumuz baskı çok ağır. Bunu ifade etmek istedik. 10 bin kapaktan oluşan bir elbise yaptık. Devamında da türevi olan elbiseler ile defilemizi süsledik. Geri dönüşüme dikkat çekmek için Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek bir elbise yapmak istedim. 10 bin kapağı 700 saatlik işçilikle elde dikerek elbiseyi ortaya çıkarttık. Karadeniz Bölgesi’nde insanlar artık atmak yerine biriktirmeyi tercih ediyor. Bunun sonunca katma değer elde ediyoruz. Elde ettiğimiz katma değeri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” diye konuştu.

GUİNNES

‘TAŞIMAK ZORDU AMA GURUR DUYDUM’
Farkındalık oluşturan kıyafetleri sergilemekten memnun olduklarını ifade eden hastane çalışanı Berrin Bulut, “10 bin kapaktan oluşan elbisem anlam olarak da fiziki olarak da çok ağırdı. Taşımak çok zor ama gurur vericiydi. Hastanemiz adına böyle bir aktivitede bulunduğumuz için mutluyuz. Farkındalık oluşturmaya çalıştık. Ben hastanenin otelcilik hizmetleri müdürüyüm. Defiledeki herkes hastanede farklı alanlarda çalışıyor. Umarım vatandaşlar sıfır atık konusunda sesimizi duymuştur” şeklinde konuştu.

GUİNNES

MANKEN HEMŞİREDEN ANLAMLI ÇAĞRI
Tüm inşaları yeşil çevre için çalışmaya davet eden defilenin mankenlerinden hemşire Cansel Alisinoğlu ise “Ben hastanede hemşire olarak görev yapıyorum. Hastanemiz yeşil hastane yolunda çalışmalar yapıyor. Ben de bu defilede şaman olarak görev aldım. Gururlu ve mutluyum. Herkesi yeşil bir hayat konusunda çalışmaya davet ediyorum. Atıklara dikkat çekmek amacıyla düzenlediğimiz defilede emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

GUİNNES

KARMAN, ŞAMAN, ANKA KUŞU…
Defilede ayrıca atık malzemelerden oluşturulan Medusa, Puduhepa, Milenyum, Kızılırmak, Karma, Şaman, Anka Kuşu, Strabon ve Pepuk Kuşu adı verilen atık malzemeler kullanılarak yapılan birçok elbise sergilendi. Öte yandan stant alanında Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından kurulan alanda vatandaşlara ücretsiz olarak sağlık taraması yapıldı.

GUİNNES

İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.