Dolar 32,5689
Euro 34,9306
Altın 2.426,05
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Hakim isyan etti, 18 yıldır ilk kez gördüm

Okuldaki FETÖ yapılanmasına ilişkin bilgi vermekten kaçınan sanıklara mahkeme başkanı Hulusi Pur, “45 kişi aynı ifadeyi verdi. 18 yıllık hakimim ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum, anlamakta zorlanıyorum. 45 kişi aynı şeyi düşünemez. Bu görüşmeleri cinler mi, periler mi yaptı” dedi. Mahkeme Başkanı Pur, sanık Yıldız’ın, “Komutanınız, ‘Uyuyun bir daha fırsatınız olmayabilir’ emrini verdi mi?” sorusuna “Hatırlamıyorum” deyince “Bir cümlelik emri hatırlamıyorsun. Vay bizim göklerdeki hakimiyetimiz. Size mi emanet edecektik gökleri” dedi

Hakim isyan etti, 18 yıldır ilk kez gördüm
REKLAM ALANI
15 Mart 2017 21:01

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Cezaevinde görülen 75 sanıklı davanın üçüncü duruşması yapıldı. 70 Hava Harp Okulu öğrencisi, 3 subay ve 2 erin yargılandığı davada savunma ve sorgular yapıldı. 15 Temmuz‘dan sonra Hava Harp Okulu’ndan atılan öğrencilerden tutuklu Osman Yıldız, gözaltına alındığında polislerin kendisiyle ilgili düzenlediği yakalama tutanağındaki “yakalama” sözcüğünü kabul etmediğini söyledi. Mahkeme başkanı Başkan Hulusi Pur, “Kan gövdeyi götürmüş, şehitlerimiz var ama siz ‘yakalama’ kelimesine takılıyorsunuz. Harbiyelilerden iki ana kuzusu şehidimiz var. Ama herkes tutanaktaki yakalama sözcüğüne kafayı takmış” diye konuştu

“CİNLER Mİ, PERİLER Mİ YAPTI?”

Pur, Yıldız’a “Araç komutanınız Burhanettin Koyuncu HTS kayıtlarına göre, teğmen Harun Ay ile 8, üsteğmen Ali Akçay ile 5, yüzbaşı Mesut Metin Kazancı ile 8, Yalova‘da bulunan Tarık Özdemir ile 25 kez telefonda görüşmüş. Duymadın mı hiçbirini” diye soru yöneltti. Yıldız, “Otobüsün arkasındaydım, duymadım” yanıtını verdi. Pur, “Ne hikmettir ki herkes otobüsün arkasında, kimse görmüyor. Bu görüşmeleri cinler mi, periler mi yaptı” diyerek tepki gösterdi.

HAKİM VE SAVCININ ‘PES’ DEDİĞİ AN

Diğer sanıklar da otobüsün arkasında olduklarını ve araç komutanlarının telefonda kimlerle ne konuştuğunu duymadıklarını söyleyince Pur, “Vay arkadaş bu otobüsün arkası ne kadar genişmiş, herkes de arkada oturuyormuş. Bu nasıl iş anlamıyorum” dedi.
Bir sanığın önde oturduğunu söylemesi üzerine duruşma savcısı, mahkeme başkanına “Önde oturan birini bulmuşken soru sormak istiyorum” dedi. Ancak bu sanık da otobüste uyukladığı için konuşmaları duymadığını söyledi.
Mahkeme başkanı Pur da “Halkın küfrettiğini, havadaki helikopterin sesini duyuyorsun ama yanındaki komutanın konuşmalarını duymuyorsun” dedi.

“GÖKLERİ SİZE Mİ EMANET EDECEKTİK?”

“Komutanınız, ‘uyuyun bir daha fırsatınız olmayabilir’ şeklinde emir verdi mi” sorusuna sanık Osman Yıldız, “hatırlamıyorum” diye yanıt verdi.Pur, “Bir cümlelik emri hatırlamıyorsun. Vay bizim göklerdeki hakimiyetimiz! Size mi emanet edecektik gökleri” dedi.Sanıkların Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmadıklarını, örgüte ilişkin de hiçbir şey bilmediklerini savunması üzerine Pur, üç gündür duruşmalarda dinlenen sanıklardan 45’inin bire bir, aynı ifadelerle savunma yaptığına dikkat çekti. Pur, “Bu savunmaları kimle hazırladınız, kendiniz mi hazırladınız? Aynı kalemden çıkmış gibi, cümle dizimi bile aynı. 45 kişi aynı düşünemez” diye konuştu.

Sanıklardan biri, “Yaşadığımız şey aynı olunca olabilir. Her şeyimizi bir anda yapmaya alışmışız. Kolumuzu bile kaldırırken hep birlikte aynı anda kaldırıyoruz” diye cevap verdi. Pur ise “Bunun etkin pişmanlıkla ne ilgisi var. Ben terör örgütü ile ilgili bilgin var mı diye soruyorum, herkes aynı şeyi söylüyor. 18 yıllık hakimim ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum, anlamakta zorlanıyorum. Demek ki hak etmeden gelmişim buraya” ifadelerini kullandı.

“MİLLİ PİYANGO SANA MI VURDU?”

Cezaevinde bir hafta kaldıktan sonra tahliye edildiğini, ancak daha sonra polisler tarafından “Sen sehven tahliye edilmişsin” denilerek gözaltına alındığını anlatan Yunus Emre Torlak, nöbetçi mahkemece serbest bırakılmasına karar verildiğini, ancak ikamet ettiği Kırıkkale‘de karakola imza verdiğini ifade etti. Torlak, Mahkeme Başkanı Hulusi Pur’un “Milli Piyango sana mı vurdu yani?” demesine gülerek karşılık verdi. Torlak, Mahkeme Başkanı’nın ailesiyle ilgili soruları üzerine babasının astsubay olduğunu darbe teşebbüsünden sonra ihraç edildiğini, ancak sebebini bilmediğini söyleyerek “Ne benim, ne ailemin FETÖ ile ilgisi yok. Nasıl bizler ihraç edildik ve daha sonra bu karardan dönüldüyse, babam için de böyle olacağına inanıyorum” dedi

“BEN ROMANIM; FETÖ İLE İLGİM OLAMAZ”

Tutuksuz sanıklardan şoför Vural Tunçkıran da “Benim asıl mesleğim hurdacılıktır. 2015’te sözleşmeli er sınavını kazanıp Hava Kuvvetleri’ne kabul edildim. Olaydan üç gün önce Yalova’ya gönderildim. Öğrencileri havuza götürüp getiriyordum. Olay günü akşam saatlerinde acil çağrı yapıldı. Herkes otobüslere bindi. Komutan Burhanettin Koyuncu’ya nereye gideceğimizi sorunca ‘öndeki nereye giderse’ dedi. İstanbul‘a girdik. Etrafımızı halk sardı, komutan öğrencilerin birliğe götürüldüğünü söyledi. Daha sonra polisler geldi, karakola götürüldük. 5,5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildim” dedi. Tunçkıran, mahkeme başkanının darbeyi anlayıp anlamadığına, komutanlarının telefonlarla görüşmelerini duyup duymadığına ilişkin sorularına ise “Ben ihraç edildikten sonra hurdacılığa geri döndüm. Ekmeği kazanıp geldim. Yalan borcum yok. Ben Romanım, FETÖ ile ilgim olamaz” diye konuştu.

ANA KUZULARI ŞEHİT OLMUŞ…

Mahkeme Başkanı Hulusi Pur’un gözaltına alınma tutanaklarına bir  itirazının olup olmadığını sorması üzerine Yıldız, tutanaktaki “yakalama”  sözcüğünü kabul etmediğini söyledi.   Bunun üzerine ses tonunu yükselten Başkan Pur, “Herkes oradaki  yakalama sözcüğüne kafayı takmış. Kan gövdeyi götürmüş, şehitlerimiz var. Sen de  kardeşin de şehit olabilirdi. Yakalama kelimelerine takılıyorsunuz.  Harbiyelilerden 2 ana kuzusu şehidimiz var.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.