Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

‘HAKSIZ REKABETE GİRMEYİZ!..’

Samsun’da CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, şoför esnafına güvence verdi: Kaş yaparken göz çıkarmayacağız

‘HAKSIZ REKABETE GİRMEYİZ!..’
REKLAM ALANI
5 Mart 2024 17:07

Samsun’da CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, esnafın sorunlarını ortak akılla çözeceklerini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi hangi konuda nasıl bir uygulama içerisinde olursa olsun mutlaka kimsenin mağdur olmayacağı ortak nokta bulacaktır. Bir taraftan kaş yaparken diğer taraftan göz çıkartmamamız gerekir” dedi.

CHP'li Öncü'den şoför esnafına

‘SİZLERİN DE GÖRÜŞLERİ ALINACAK
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Samsun Şoförler Odası’nı ziyaret etti. Şoför esnafı ile bir araya gelen Öncü, Samsun trafiğine ve şoför esnafının sorunlarına yönelik yapacaklarını anlattı. Samsun’un dertlerinin herkesin ortak derdi olduğunu vurgulayan Öncü, “Samsun’un trafik sorununa yönelik belediyenin bir çalışması oldu. Bir emek verildi, masraf edildi, düzenlemeler yapıldı. Ama bekleriz ki bu düzenlemeler fayda sağlasın. Görüyoruz ki şikayetleri artırdı. Mutlaka niyetler doğru, iyi bir şeyler yapılmak istendi. Fakat bazı noktalarda sizin de sürekli yaşadığınız üzere problemleri çözmediği gibi artırdığını da görebiliyoruz. Bu tür konularda belediyenin ilgili meslek gruplarıyla koordine içerisinde olması gerekir. Sizlerin de görüşlerini almak gerekir” dedi.

CHP'li Öncü'den şoför esnafına

‘HAKSIZ REKABET İÇİNDE OLMAYACAĞIZ’
Sosyal belediyecilik anlayışıyla dar gelirlilere, öğrencilere toplu taşım hizmetlerinde önemli indirimler yapacaklarının altını çizen Cevat Öncü, “Ancak bunu yaparken, bu işin emekçileri olan şoför esnafıyla haksız rekabet içerisinde olmayacağız. Sizlerin alanına girerek sizlerin pastasından pay alarak yapmak gibi bir düşünce ve niyetimiz yok. Şoför esnafımızla, sizlerle mutlaka oturup konuşarak bir istişare içerisinde ortak nokta bulmamız lazım” İfadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER İÇİN GENÇ KART
Bir model oluştururken, esnafı mağdur etmeyeceklerini söyleyen Cevat Öncü şöyle devam etti:

“Öğrencilere genç kart dediğimiz uygulamayla kredi kartı gibi destek vereceğiz. Samsun Büyükşehir Belediyesi hangi konuda nasıl bir uygulama içerisinde olursa olsun mutlaka kimsenin mağdur olmayacağı ortak nokta bulacaktır. Buna göre ilerlememiz lazım. Hani bir taraftan kaş yaparken diğer taraftan göz çıkartmamamız gerekir. Biz Samsun’u bu anlayışla yöneteceğiz. Onun için bu süreçte hep söylüyorum. Hepimiz, benim gibi diğer adaylar da Samsun’un sorunlarını biliyor. Hiçbirimiz uzayda yaşamıyoruz. Sorunlardan bir haber de değiliz. Hangi konuyu, problemi çözmeye çalışacaksak mutlaka paydaşlar dediğimiz esnaf odasıyla, şoför odasıyla, meslek odasıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, müzakere etmemiz gerekir.”

CHP'li Öncü'den şoför esnafına

ALTERNATİF GÜZERGAHLAŞ OLUŞTURULMALI
Ulaşımın hayati bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Öncü, “Akıllı kent sistemi dediğimiz sistemin şu anda çok büyük katkısının olmadığını görüyoruz. Bunun düzenlenmesi için beraber oturup konuşmamız lazım. Alternatif güzergahlar oluşturmamız gerekir. Yeni ulaşım akslarını hayata geçirmemiz lazım ve güncel olarak tüm hatların gerek Büyükşehir Belediyesi güzergahlarının gerekse sizlerin çalıştığı güzergahların yeniden revize edilmesi gibi bir ihtiyaç var. Bunları hep beraber konuşup çözüme kavuşturmalıyız” diye konuştu.

SİYASETTEN TİCARET UMMUYORUZ
Cevat Öncü son olarak siyaseti zenginleşme aracı olarak görmediğini belirterek, “Seçildiğimde, kendi malvarlığımın yanı sıra, eşimin ve çocuklarımın da malvarlığını paylaşacağım. Siyasetten ticaret ummadığımızı 5 yıl sonra tekrar ilan edeceğiz. Diyeceğiz ki ‘Biz buyduk bugün buyuz.’ Birileri gibi 30 sene önce memurken bugün Samsun’un en zengin insanı olma iddiasıyla ve idealiyle bu işe gelmiyoruz. Samsun’a ne katabiliriz, Samsun için ne üretebiliriz? Bütün derdimiz bu” dedi.

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.