Dolar 32,4378
Euro 34,7998
Altın 2.430,42
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

‘HALKA RAĞMEN PROJE OLMAZ!..’

Samsun’da seçim çalışmaları kapsamında halk buluşmalarına ağırlık veren Cevat Öncü, “Halka dayatılan projelere son vereceğiz” dedi

‘HALKA RAĞMEN PROJE OLMAZ!..’
REKLAM ALANI
14 Ocak 2024 17:33 | Son Güncellenme: 14 Ocak 2024 17:52

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, halka rağmen dayatılan projeleri masanın üstünden süpürüp atacaklarını belirtti. Öncü ayrıca istihdam vurgusu yaparak, “Samsun’un daha müreffeh, daha kalkınmış bir il olması için sanayici ve iş adamlarımızın önünü açacağız” dedi.

SAMSUN’DA HALK BULUŞMALARI
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, seçim kampanyası kapsamında Samsun’u adeta bir halk buluşması noktasına dönüştürdü. Öncü, sokak sokak, cadde cadde dolaşarak Samsunlu vatandaşlarla birebir temas kuruyor. Her gittiği yerde karşılaştığı ilgi ve samimiyetle, Samsun halkının teveccühünü kazanmayı başaran Öncü, vatandaşları dinliyor ve onların sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımlar sunuyor.

YEREL EKONOMİ GÜÇLENDİRİLECEK
Samsun’un farklı bölgelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Öncü’nün halkla buluşma stratejisi büyük takdir topluyor. Cevat Öncü, her gezdiği mahallede ve pazarda, üreticinin yanında olduğunu vurgulayarak, yerel ekonomiyi güçlendirmek adına projelerini anlatıyor.

‘İŞ İNSANLARININ ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ’
Pazar esnafını ziyaret ederek, üreticilerle sohbet eden, destekleyici politikalarını aktaran Cevat Öncü, büyük bir kararlılıkla yatırımın önünü açacaklarını dile getirerek, “Samsun’un daha müreffeh, daha kalkınmış bir il olması, işsizlik sorunlarının azaltılması amacıyla sanayici ve iş insanlarımızın önünü açacağız. Yeni planlamalarla onlara köstek olan değil, destek olan pozisyonda olacağız. Çünkü sanayinin ve istihdamın artması, işsizliğin azalması demektir. Samsun’da ekmek parasını kazanan insanların sayısının artması demektir” ifadelerini kullandı.

‘ENSTİTÜ SAMSUN’ İLE ONLİNE EĞİTİMLER
“Enstitü Samsun adı altında bir oluşum kuracağız” diyen Öncü, şöyle devam etti:

“İnsanların mevcut iş yeteneklerini geliştireceğiz. İşsizleri meslek edindirme anlamında eğiterek sertifika vereceğiz. 17 ilçede kuracağımız birimlerle online olarak eğitimler verilecek ve iş geliştirme anlamında desteklerimiz olacak. Somut olarak bu eğitim ve destekler için bütçe ve zaman ayıracağız. Bir yanda sanayide çalıştırılacak ara eleman bulunulamıyor ki çok doğru, diğer yanda önemli bir kısmı üniversite mezunu olan bir işsizler ordusu var. Belediye olarak, biz bu kesimleri bir araya getirmek için önce eğitimlerle, sonra rehabilitasyonlarla iş ve istihdam alanında gelişme sağlayacağız. Sosyal alanda da bir iş yapmış olacağız. Sanayicimizin, yatırımcımızın önünün açılması anlamında planlamalar yapacağız.

‘MASAMIZDAN SÜPÜRÜP ATACAĞIZ’
Öncelikli olarak, halka rağmen dayatılmış projeleri masamız üstünden süpürüp atacağız. Bu çok net. Özellikle marina konusunda halka rağmen bir yatırımı Samsunlunun önüne getirmeyeceğiz. Önemli ölçüde kaynak ayrılarak yapılmış, kamu kaynağı ayrılarak yapılmış, özellikle yeri tartışma konusu olsa da orada bir Marina var. Buranın temizlenerek dip tarama ile yaşatılması mümkünken, rantçı bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değil. Orası bir dolgu alanıdır. ‘Ben orayı yok edeceğim. 200 dönüm arazi kazanacağım, 30 bin metrekare inşaat alanı kazanacağım’ diyor mevcut zihniyet. Bunu Samsunluya rağmen dayatmaya çalışıyor. Biz, inşaat mühendisleri olarak rapor hazırladık. Orta Doğu Teknik Üniversitesi rapor ortaya koydu. Marina yapılması durumunda, sahil oyulmalarının olacağı bilimsel raporlarla ortadayken, bu projede ısrar edilmesini anlamak gerçekten çok zor. Biz böylesine halka rağmen olan projeleri ortadan kaldıracağız.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.