Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Hdp’liler Yargılanıyor

Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl’de terör soruşturmaları kapsamında HDP’li milletvekillerine yönelik operasyon başlatıldı.

Hdp’liler Yargılanıyor
REKLAM ALANI
4 Kasım 2016 09:28

TBMM’de kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ardından haklarında fezlekelerle alakalı, aralarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de bulunduğu milletvekilleri savcılıklara giderek ifade vermişti. Ancak bu soruşturmalarda ifade vermeye gitmeyen HDP’li milletvekillerine yönelik ilgili başsavcılıklar tarafından gözaltı kararı verildi.

Bu çerçevede polis ekipleri HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu HDP’li milletvekillerine yönelik gözaltı kararlarını uygulamaya başladı.

GÖZALTI KARARLARININ NEDENLERİ

HDP’liler hakkındaki gözaltı kararlarının, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hakkında yakalama kararı bulunan Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında olduğu tespit edilmiştir. Gözaltı kararları olan İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan ile ilgili süreç devam etmektedir” denildi.

13 HDP’li vekilin evlerine yapılan polis baskını ardından gözaltı kararı verildiği belirtildi.

İsmi geçen vekiller şöyle;

Selahattin Demirtaş

Figen Yüksekdağ

Ferhat Encü

Leyla Birlik

Ziya Pir

Selma Irmak

Yüksel Aydoğan

Mehmet Ali Aslan

Sırrı Süreyya Önder

Gülser Yıldırım

Abdullah Zeydan

Leyla Zana

İdris Baluken

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.