Dolar 32,5910
Euro 35,0035
Altın 2.452,35
BİST 9.790,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘Her türlü şiddete karşıyız’

İyi Parti Samsun İl Başkanlığı Samsun Kamu Hastanelerinden “Adolesan Gebeliği” teşhisi için bilgi istedi

‘Her türlü şiddete karşıyız’
REKLAM ALANI
2 Şubat 2018 18:21

İYİ Parti Kadın ve Aileden Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Şadan Saraç, Samsun 5. Noter’e ihbarname ile başvurarak noter aracılığıyla Samsun’daki kamu hastanelerinden Adolesan Gebeliği teşhisi ile ilgili bilgi istedi

 

KAMU HASTANELERİNDEN BİLGİ İSTENDİ

İstanbul ili Küçükçekmece ilçesinde hizmet sunan bir kamu hastanesinde 38’i 15 yaşını, 77’si ise 18 yaşını tamamlamamış mağdur kız çocukların gebelik muayenesi veya doğum için hastaneye başvurduğu ve Adolesan Gebeliği teşhisi ile hizmet aldığı, fakat yasal zorunluluk bulunmasına rağmen bu vakaların adli mercileri ihbar edilmediği haberlerinin ardından İYİ Parti Kadın ve Aileden Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Şadan Saraç, Samsun’da da bu tür vakaların yaşanıp yaşanmadığını sordu. Samsun 5. Noterliği’ne giden Saraç noter aracılığıyla Samsun’daki kamu hastanelerinden de konu ile ilgili bilgi istedi.

 

‘HER TÜRLÜ ŞİDDETE KARŞIYIZ’

Noter önünde basın açıklaması yapan Saraç, “Kamuoyunda ciddi ve haklı bir infial yaratan, Hürriyet Gazetesi’nin Dinçer Gökçe imzalı “Türkiye’yi sarsacak utanç listesi” başlıklı haberinde; İstanbul ili Küçükçekmece ilçesinde hizmet sunan bir kamu hastanesinde 38’i 15 yaşını, 77’si ise 18 yaşını tamamlamamış mağdur kız çocuklarımızın gebelik muayenesi ve/veya doğum için hastaneye başvurduğu ve Adolesan Gebeliği teşhisi ile hizmet aldığını ve fakat yasal zorunluluk bulunmasına rağmen bu vakaların adli mercilere ihbar edilmediğini öğrenmiş bulunmaktayız. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendinin her vesilede vurguladığı üzere; İYİ Parti, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet ve her türlü istismarlara karşı ilkesel bir parti programına sahiptir” dedi.

 

‘KARARLI ADIMLAR ATACAĞIZ’

Saraç açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu konunun genel ahlak, genel sağlık ve kamu yararını doğrudan ilgilendirmesi ile birlikte, partimizin vazgeçilmez ilkeleri arasında sayılan “çocuk istismarı” “çocuk yaşta evlilik” ve “aile içi şiddet” gibi konulardaki tüm gelişmeler tarafımızca yakından takip edilerek gerekli önlemlerin alınması için zaruri görülen tüm idari ve adli süreçlerin başlatılması hususunda kararlı adımlar atacağımızdan hiç kimse şüphe duymamalıdır. Ancak, habere konu somut olayla ilgili sadece adı geçen kamu hastanesi nezdinde sınırlı bir inceleme başlatılmış olması, kamu vicdanını tam anlamıyla rahatlatmamaktadır.

 

‘SİYASİ SORUMLULUĞUMUZUN GEREĞİDİR’

Bu ve benzeri suç teşkil eden eylemlerin kamu görevlileri tarafından ihbar edilmesi zorunluluğunun kanun ile yükümlülük altına alındığını özellikle hatırlatmak isteriz.

Bu nedenlerle, ülke genelinde infial uyandıran bu konunun Samsun genelinde hizmet veren tüm kamu hastaneleri açısından araştırılması, siyasi sorumluluğumuzun gereğidir.

Bu itibarla Anayasamızın “Dilekçe, bilgi edinme ve kamu denetçisine başvurma hakkı” başlıklı 74. maddesi ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu gereğince, aşağıda bilgilerinize sunulan bilgi ve belgelerin, yazılı olarak tarafımıza ivedi olarak verilmesini istedik.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.