Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

‘HERKES ÖĞRENMELİ’

Samsun’da bir ortaokul müdürü, nefes borusuna kurabiye kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

‘HERKES ÖĞRENMELİ’
REKLAM ALANI
29 Mayıs 2024 16:46

İlkadım ilçesinde bulun Baruthane Ortaokulu’nda 6. sınıf öğrencisi Rüzgar Laleli, ders sırasında bir kurabiyeyi ağzına attı. Kurabiye soluk borusuna kaçan öğrenci nefessiz kaldı. Sınıfta ders anlatan öğretmeni ilk müdahaleyi yapmasına rağmen kurabiye çocuğun soluk borusundan çıkmadı. Durumun Okul Müdürü Erkan Teker’e bildirilmesi üzerine koşarak olay yerine gelen Müdür Teker, Heimlich manevrasıyla öğrencinin soluk borusuna kaçan kurabiyeyi çıkarmayı başardı.


‘HER YERDE YAŞANILABİLİR’
Okul Müdürü Erkan Teker, “ 2021 yılında ben ilk yardım eğitim almıştım. Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuda çok hassas. Bakanlığımız bütün öğretmenlerin ilk yardım eğitiminde geçmesine imkan sağlıyor. Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğümüzün bir çalışması söz konusu. Öğrencilerimizin ve velilerimizin herhangi bir kaygısı olmasın, bütün öğretmenlerimizi ilk yardım eğitimini alıyorlar. Kalabalık bir okuluz. Bu tür vakalar bizim okulumuzda olduğu gibi diğer okullarda da olabilir. Bu durum evde de yaşanabilir, başka bir yerde de yaşanabilir. Bütün öğretmen arkadaşlarımızın, velilerimizin ilk yardımı öğrenmesi ve yapması çok önemli diye düşünüyorum. Geleceğimiz teminatı çocuklarımızın her biri bizim için ayrı ayrı kıymetlidir” dedi.

‘ORADA ÖLEBİLİRDİM’
Olayı yaşayan öğrenci Rüzgar Laleli, “Arkadaşım kurabiye ikram etmişti. Onu yedikten sonra 2 dakika sonra yutkunamadım. Sonra nefes alamamaya başladım. Boğulduğumu anladım ve öğretmene el hareketleriyle durumumu ifade etmeye çalıştım. Öğretmenimiz de panik oldu. Koridora çıktık, diğer sınıfların kapılarını açtık ve öğretmenler geldi. Sonra okul müdürümüz geldi ve bana Heimlich tedavisi uyguladı. Kurabiye son anda boğazımdan çıktı. Öğretmenime çok teşekkür ederim. Orada ölebilirdim.” diye konuştu.İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.