Dolar 32,4660
Euro 34,8980
Altın 2.430,22
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

İLKADIM ZABITASI HAREKETE GEÇTİ!

Samsun’da İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri kaldırım işgaline yönelik denetim yaptı. Başkan Demirtaş, “Kaldırım işgaline yönelik mücadele başlatıyoruz” dedi

İLKADIM ZABITASI  HAREKETE GEÇTİ!
REKLAM ALANI
2 Kasım 2023 17:01 | Son Güncellenme: 2 Kasım 2023 17:03

Samsun’da İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırımlara tezgâh ve ürün yerleştiren esnafı uyardı. Başkan Demirtaş, “İlçemizde kaldırım işgallerine yönelik zabıta ekiplerimizle kapsamlı bir mücadele başlatıyoruz” dedi.

ZABITA TEK TEK UYARDI
İlçede huzur ve güveni sağlamak için birçok çalışma yapan zabıta müdürlüğü ekipleri, yasal olmayan veya hak ihlali olan noktalarda denetimler geçekleştirmeye devam ediyor. Ekipler vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda kaldırımları işgal eden esnafa uyarılarda bulundu. Özellikle ilçe halkın yoğun olarak kullandığı cadde, ana arterlerde trafik ve yaya yoğunluğunun olduğu noktalarda tespit edilen esnafın kaldırımlara yerleştirdikleri tezgahlar, ürünler veya tabelaların hak ihlallerinin oluşmaması için esnafa gerekli yasal işlemlerin yapılacağını hatırlattı.

VATANDAŞTAN ESNAFA ÇAĞRI
Zabıta ekiplerinin uyarılarını dikkate alan esnaf, kaldırımlara yerleştirdikleri ürünleri, tezgâhları ve tabelaları geri çekti. Zabıta ekiplerinin yaptığı denetime şahitlik eden vatandaşlar ise yapılan denetimlerin son derece yerinde olduğunu belirterek esnafın duyarlı olması gerektiğine dikkat çekti.

BAŞKAN DEMİRTAŞ’TAN AÇIKLAMA
İlkadım’da cadde ve sokakların daha modern bir görünüme kavuşabilmesi adına kaldırım işgallerine müsaade etmeyeceklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Vatandaşlarımızın geçişini engelleyen hiçbir malzemenin yol ve kaldırımda bulunmasına izin vermeyeceğiz. Kaldırımları işgal eden iş yeri sahiplerine söz konusu işgallerin Belediye mevzuatına aykırı olduğunu tek tek anlatıyoruz. Mevzuata aykırı hareket edenler için 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 38’inci maddesine istinaden idari işlem yapacağız” dedi.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.