Dolar 32,5010
Euro 34,5615
Altın 2.501,44
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

İLKADIM’DA AĞAÇ BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İlkadım Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, mevsim şartlarına bağlı olarak yeşil dokunun daha sağlıklı gelişebilmesi için, ilçe genelinde ağaç budama çalışmalarına başladı.

İLKADIM’DA AĞAÇ BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
REKLAM ALANI
17 Şubat 2020 19:03

Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak yürütülen budama çalışmaları başladı. Bölge bölge programlanan budama çalışmaları Mart ayına kadar devam edecek. Ağacın ömrünün uzatılması, estetik görüntüsünün ve hastalıklara karşı direncinin arttırılması amacıyla yapılan budama çalışmaları kapsamında İlkadım Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaklaşık  bin ağaçta budama yaptı. Mart ayına kadar eğitimli uzman personelle devam eden budama çalışmalarında teknik elemanlarca hazırlanmış ilçe budama takvimi ve Orman İşletme Müdürlüğü teknik raporu esas alınmakla birlikte aynı zamanda vatandaşların talepleri de değerlendiriliyor.

“ KESİLEN AĞAÇ DALLARI ÇEVRE DÜZENLEMESİNDE KULLANILIYOR”
Ayrıca, budama çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ağaç dalları ve yapraklar gibi organik materyaller, belediye fidanlığında toplanarak makine ile küçük parçalara ayrılarak tekniğine uygun kompost malzeme haline getiriliyor ve daha sonra çevre düzenleme çalışmalarında kullanılıyor. Böylece hem doğal geri dönüşüm sistemine katkı sağlanıyor hem de budama artığı nakliyesi, depolama, yeni kompost alımı gibi maliyetlerin azalması sağlanıyor.

“TİTİZ BİR ÇALIŞMA SÜRDÜRÜYORUZ”
Ağaçların sağlıklı şekilde gelişmesi, olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi ve elektrik tellerinin zarar görmemesi için kent genelinde belirlenen alanlarda ağaç budama çalışması başlattıklarını dile getiren İlkadım Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Ziraat Mühendisi Alaattin Er; “Kış ayının gelmesi ile birlikte yol kenarlarında park ve bahçelerde kuruyan, tehlike arz eden, dalları kırılan ağaçların budama ve bakımları ilçemizde ekiplerimiz tarafından  titizlikle yapılıyor. Ağaç budama çalışmalarında; ağaçların yere sarkan dallarının temizlenmesi, ağaçların gelişimini kuvvetlendirmek, sağlıklı kalmalarını sağlamak ve rüzgar nedeni ile ağaç dallarının kırılıp herhangi bir zarar vermemesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.