Dolar 32,3772
Euro 35,1523
Altın 2.324,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

İlkadım’da çevre duyarlılığı artarak büyüyor

AYPİKUT ile 989 kg atık pil ve 690 kg evsel bitkisel atık yağ toplandı

İlkadım’da çevre duyarlılığı artarak büyüyor
REKLAM ALANI
16 Temmuz 2019 17:36

İlkadım Belediyesi tarafından üretilen Atık Yağ ve Atık Pil Kutusu (AYPİKUT) ile ilçe genelinde 989 kg atık pil ve 690 kg evsel bitkisel atık yağ toplandı.
Öğrencilerin yanı sıra büyüklerinde ilgi gösterdiği atık pil ve atık yağ toplama alışkanlığı İlkadım’da yaşayan vatandaşların çevreye olan duyarlılığını arttırdı. İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çocuklara çevre ve atık pil toplama bilincini kazandırmak, atık pillerin ve atık yağların çevreye ve insanlara verdiği zararları anlatmak amacıyla, ilçe genelinde farklı noktalara AYPİKUT’ları yerleştirmişti. Öğrencilerin yanı sıra büyüklerinde ilgi gösterdiği atık pil ve atık yağ toplama alışkanlığı meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçe genelinde 35 noktaya yerleştirdiği AYPİKUT’lardan 989 kg atık pil ve 690 kg evsel kaynaklı bitkisel atık yağ topladı.15 günde bir kontrol edilen AYPİKUT’larla toplanan atık piller atık biriktirme merkezinde toplanarak yetkili kurum olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğine, evsel bitkisel atık yağlar ise motorinli motorlarda üretilebilen bir yakıt olan “biyodizel” üretimi yapan yetkili firmalara teslim ediliyor.
İlkadımlı vatandaşlara duyarlılıkları için teşekkür eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, çevreye zararlı kimyasal atık pillerin ve atık yağların çevre kirliliğine neden olduğunu söyledi. “Bir kalem pil toprağa atıldığında 4 metreküp alanı zehirli hale geliyor. Bu da toprağı üretim yapamaz hale getiriyor. 1 Lt atık yağ ise 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor” diyen Başkan Demirtaş, “İlçemizdeki belirli noktalara AYPİKUT cihazları yerleştirerek atık pillerin ve evsel atık yağların toplanarak geri dönüştürülmesini amaçlayan çeşitli çalışmalarımız devam edecek. Bu makineler sayesinde atık olarak nitelendirilen ürünler geri dönüşüme kazandırılarak ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Bu sayede halkımıza geri dönüşüm alışkanlığını kazandırarak çevre kirliliğinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Çalışmalar hakkında bilgiler veren İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Köksal Sarıcaoğlu, ”Atık pillerin doğaya verdiği zararlar düşünüldüğünde toprağın ve yer altı su kaynaklarımızın korunması ve geleceğimiz olan çocuklarımızın temiz bir dünyada yaşamalarını arzu etmemiz neticesinde bu yöndeki tüm çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.
,

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.