Dolar 32,4735
Euro 34,7485
Altın 2.439,71
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘İNSANLIK SUÇU…’

Samsun’da Filistinli öğrencilerle iftar yapan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinli kardeşlerimize yönelik saldırıları çağ dışı ve büyük bir insanlık suçudur” dedi

‘İNSANLIK SUÇU…’
REKLAM ALANI
12 Nisan 2023 16:49

Samsun’da Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsun’da eğitim hayatlarına devam eden Filistinli üniversite öğrencileriyle iftar programında bir araya geldi. Öğrencilerle birlikte iftar yapan Başkan İbrahim Sandıkçı, onlarla sohbet etti. Programda gerçekleştirdiği konuşmada İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistin halkına yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Sandıkçı, “İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinli kardeşlerimize yönelik saldırıları çağ dışı ve büyük bir insanlık suçudur” ifadesini kullandı.

‘BUNUN ADI PROVAKASYON SİYASETİ’
İsrail’in Ramazan ayında planlı bir şekilde Mescid-i Aksa’ya ve Filistin halkına yönelik saldırılarını arttırdığını ifade eden Sandıkçı, “İsrail, sadece Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinli kardeşlerimize vahşice saldırıyor. Geçmişe baktığımızda İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinli kardeşlerimize yönelik bu saldırılarını Ramazan ayında artırdığını görüyoruz. Bunun adı provokasyon siyasetidir. Uluslararası toplum bu yapılan zulme sessiz kalmamalı ve ivedilikle harekete geçmelidir” diye konuştu.

‘SALDIRILARA SESSİZ KALAMAYIZ’
İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinli vatandaşlara yönelik düzenlediği saldırıları kınayan Başkan Sandıkçı, “Bizler bu saldırılar karşısında sessiz kalamayız. İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinli kardeşlerimize yönelik saldırıları çağ dışı ve büyük bir insanlık suçudur. İsrail, Mescid-i Aksa’ya yönelik alçakça saldırılara derhal son vermelidir. Şu unutulmamalıdır ki Filistinli kardeşlerimiz asla yalnız değildir. İsrail güvenlik güçlerinin mübarek Ramazan ayında ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya ve Filistinli kardeşlerimize gerçekleştirdiği saldırıları lanetliyorum” dedi.

Programa ayrıca, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Samsun UDEF Başkanı Hakan Karaduman ve öğrenciler katıldı.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.