Dolar 32,5576
Euro 34,8984
Altın 2.434,51
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

IRAKLI İŞ İNSANLARI SAMSUN’U ÇOK SEVDİ!

Iraklı ve Samsunlu iş insanları düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Dernek Başkanı Othman Faris, Irak vatandaşlarının Türkiye’de en çok emlak ve sağlık turizmi işi yaptığını söyledi

IRAKLI İŞ İNSANLARI  SAMSUN’U ÇOK SEVDİ!
REKLAM ALANI
11 Eylül 2022 16:46

Samsun’da, Arap ve Anadolu Tercümanlar, Turizmciler ve Yatırımcıları Derneği tarafından Samsunum1 Gemisi’nde ‘Türk ve Irak Aileleri Kaynaşma-Dostluk ve Kültürel Etkinliği’ düzenledi. Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Yasemin Turan’ın da davet edildiği etkinlikte Türkiye ile Irak arasındaki ilişkiler masaya yatırılarak, dostluk mesajı verildi.

HALKLAR ARASINDA İYİ İLİŞKİLER
Iraklı vatandaşların Samsun’u tercih etmesinin en büyük nedeninin hava şartları ve Samsunluların kendilerine iyi davranması olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Othman Faris, “Bu etkinliğin amacı Irak-Türkiye halkı arasındaki ilişkileri iyileştirmek, muhabbeti, sevgiyi oluşturmak ve geliştirmektir. Irak vatandaşları Türkiye’de şu anda en çok emlak işi yaparak geçimlerini sağlamaktalar. Türkiye’de yaşayan Irak vatandaşlarının çoğu iş insanı sayılır. Çünkü Irak’ta yaşayan vatandaşların çoğu emekli aylıklarıyla geçim sağlamaktadırlar. O yüzden burada yaşayan vatandaşların çoğu iyi durumlu Irak vatandaşlarıdır” dedi.

UÇAKLAR, ‘SAĞLIK TURİZMİ’ İÇİN KALKIYOR
“Sağlık turizmi yönünden şu anda Irak, Türkiye’de 1’inci sırada diyebiliriz” bilgisini de veren Faris, “Bununla birlikte buradaki sağlık turizmini geliştirmek, ilerletmek için güçlü reklamlar ve ilanlar yapıyoruz. Aynı zamanda özel okul olarak 5 Türk-Irak okulu şu anda aktif olarak kullanılıyor. Türk turizmine katkıda bulunmak için şu anda haftada 4 uçak seferi Türkiye-Irak arasında gerçekleşiyor. Samsun’u çok sevmemizin nedeni ise Karadeniz’in hava şartları, doğal güzellikleri, Samsun halkının bizlere iyi davranmalarıdır” diye konuştu.

Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Yasemin Turan ise, “Özellikle Samsun’da yaşayan Iraklı iş insanlarının bizlere, kendi yaptıkları Samsun ticaretinde hangi alanlarda faaliyet gösterdiklerini, biz Samsunlu vatandaşlara anlatmak, aktarmak amacıyla böyle güzel bir program gerçekleştirmiş oldular. Tabii biz de 27 yıllık bir sağlık kuruluşu olarak burada Iraklı iş insanlarının yanında olup onlara destek vereceğimizi, aynı zamanda zaten geçmişe dayanan kültür birliğimizi, yerel bir hastane olma özelliğimizi de birleştirerek, sağlık sorunlarını paylaşacağımızı onlara hissettirmek, bunları onlara anlatmak için de burada bulunmaktayız” dedi.

Etkinlik sonunda katılanlara plaketler takdim edildi. Etkinlik çerçevesinde Samsunum 1 Gemisi ile deniz gezisi yapıldı.
İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.