Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

İŞ KADINLARINA DESTEK!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaarslan,Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD) ile Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği(GAGİKAD) yöneticileriyle bir araya geldi

İŞ KADINLARINA DESTEK!
REKLAM ALANI
21 Mayıs 2024 18:20

SAMİKAD’ın davetlisi olarak Samsun’a gelen Gaziantepli iş kadınları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaarslan ile bir araya geldi. Bir otelde gerçekleşen ve SAMİKAD Başkanı Şehnaz Dereli ile GAGİKAD Başkanı Beril Özlem Leylek’in de yer aldığı buluşmada, her iki il arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi hedeflenirken, kadınların gelişimine yönelik desteklerin artırılması da konuşuldu.

-SAMİKAD Başkanı Şehnaz DERELİ.

SAMİKAD’TAN ‘GÜÇ’ PROJELERİ
Toplantıda konuşan Samsun İş Kadınları Derneği(SAMİKAD) Başkanı Şehnaz Dereli, kadınların sosyal ve ekonomik alanda daha güçlü hale gelebilmesi için hükümetin desteğini beklediklerini belirterek, “Kadınların iş hayatına katılım oranı yüzde 33 ve bunun sadece yüzde 12’si işveren. Karar mercilerinde temsil edilme oranımız ise yüzde 20 civarında. Biz sahip olduğumuz yüzde 70-80 lik gücü kullanamayan bir ülke konumundayız. SAMİKAD olarak kadın potansiyelini açığa çıkaracak projeler yapmaya ve kadını güçlendirmeye devam ediyoruz. Kadınlarımıza ayrıcalık istemiyoruz, sadece engel olunmasın istiyoruz” dedi.

-Çiğdem Karaaslan, iş kadınlarına seslendi.

‘HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIM’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaarslan da, 10 yıllık siyasi hayatında kadını layık olduğu yere taşımak için kendisinin de büyük çaba içerisinde olduğunu vurgulayarak, “Samsun ve Gaziantep iş kadınlarının çabası çok önemli. Sizlere her türlü desteğe hazırım. Sizleri bu ekiple Ankaraya TBMM’ye bekliyorum” diye konuştu.

’19 MAYIS RUHUNU’NUN ÖNEMİ
19 Mayıs 1919’un önemine de vurgu yapan Karaaslan, “1919 ruhunu yaşatmamız çok önemli. Çocuklarımızın 19 Mayıs ruhunu büyük bir güçle sahiplendiğini, bizden sonraki nesillerin de sahiplendiğini görmek çok güzel. Bunun için gururluyum. Bu şehrin milletvekili olduğum için gururluyum. Bu toprakların evladı olmak sorumlu olduğumu bana hatırlatıyor. Bu şehri ileri taşıma noktasında hepimizin sorumlulukları var” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.