Dolar 32,4952
Euro 34,7654
Altın 2.488,35
BİST 9.532,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

İşbirliği daha da güçlenmeli

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Rusya’nın asırlık liman şehri olan Novorossiysk Belediye Başkanıİgor Dıecenkove beraberindeki heyeti kabul etti

İşbirliği daha da güçlenmeli
REKLAM ALANI
21 Mayıs 2018 23:57

Bir dönem akamate uğrasa da Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin dostluk çerçevesinde artarak devam ettiğini dile getiren Başkan Şahin, her iki ülkenin yakınlaşmasının taraflar açısından fırsat olduğunu söyledi. Başkan Şahin, konuklarını tarihi başkanlık binasındaki makamında kabul etti. Sıcak bir atmosferde gerçekleşen ziyarete Başkan Şahin ile Novorossiysk Belediye Başkanı arasındaki bardak sohbeti damga vurdu. Şahin’e kupa bardağı hediye eden İgor Dıecenko ,” Türklerin çayının meşhur olduğunu biliyoruz. Biz de size çay içmeniz için bu bardağı hediye etmek istedik. Sizin bardaklarınız daha küçük biliyoruz ama bizim oradaki bardaklar bu şekilde ” dedi.

SAMSUN- RUSYA İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENECEK

Rus misafirlerini Samsun’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Rusya en yakın komşularımızdan birisi. Her zaman komşularımızla alışveriş etmek iyi ilişkiler kurmak iki tarafında yararına. Temennimiz ilişkilerimizin daha da güçlenmesi. Son dönemde Sayın Putin ile Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın bir araya gelmeleri herkese moral olmuştur. Amerika ve Batının dünyada neler yaptığı ortada. Rusya ile Türkiye’nin güç birliği yapması gerçekten güzel. İnşallah bu ilişkiler daha da güçlenip gelişecek. Sizleri bugün burada ağırlamaktan da büyük onur duydum. Ben de en kısa sürede sizleri ziyaret edeceğim” diye konuştu.   İgor Dıecenkoise gösterilen ilgi ve yapılan ağırlama nedeniyle Başkan Şahin’e teşekkür etti. Ziyaret karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.