Dolar 32,5592
Euro 34,9064
Altın 2.433,78
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

İSİMLERİ ATAKUM’DA YAŞAYACAK

Atakum Belediyesi ve Samsun Tabip Odası iş birliğiyle, görevli başında hayatını kaybeden sağlıkçıların hatıralarını yaşatmak amacıyla “Samsun Tabip Odası Sağlık Şehitleri Hatıra Ormanı” kuruldu

İSİMLERİ ATAKUM’DA YAŞAYACAK
REKLAM ALANI
18 Mart 2021 18:03

Atakum Belediyesi, önceki günlerde Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi ile birlikte 150 ağaç fidanıyla oluşturduğu Sağlık Emekçileri Vefa Ormanı’na bir yenisini daha ekledi. Samsun Tabip Odası ile yapılan iş birliğiyle ve Samsun Orman İşletme Müdürlüğü desteğiyle Küçükkolpınar Mahallesi’nde, 2 bin 500 metrekarelik alanda “Samsun Tabip Odası Sağlık Şehitleri Hatıra Ormanı” oluşturuldu.
Pandemi tedbirleri çerçevesinde yapılan törene Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, Samsun Orman İşletme Müdürü Menderes Özkolay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Güneysu, CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, CHP Atakum Kadın Kolları Başkanı Emine Kandemir, Atakum Belediyesi Meclis üyeleri, Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neşe Kangüleç, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak, TEMA Atakum Temsilcisi Habib Alan, doktorlar, sağlık emekçileri, muhtarlar ve Atakum Belediyesi personeli katıldı.


‘UNUTMUYORUZ, UNUTTURMAYACAĞIZ’
50 ağaç fidanının toprakla buluştuğu hüzünlü törende Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, “Tüm dünyayı şaşkına çeviren, hayatlarımızı alt üst eden bugünlerde, herkes kendi kabuğuna çekilmişken biz yine cephedeyiz. Sağlık çalışanlarının yalnızca salgınlarda değil; savaşta, depremde, selde, yangında her zaman ateş hattındayız” dedi.Aramızda olmayan şiddetle veya Covid-19’la kaybettiğimiz sağlık şehitlerimize, meslektaşlarımıza vefa için bu ormanı oluşturuyoruz. Onlara ve size minnettarız. Sevgi ve saygıyla bağlıyız. Size olan borcumuza sadığız. ‘Unutmuyoruz, unutturmuyoruz ve unutturmayacağız’ demek için buradayız dedi.


‘HAKLARINI TESLİM EDEMEDİK’
Sağlık şehitlerinin anısını yaşatmak için iki yeni orman oluşturduklarını kaydeden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Önceki gün fidan dikimimimizde de Sayın Başkanımız Dr. Funda Furtun’u dinlerken hüzünlenmiştim. Bugün de öyle oldu. Bu ormanı onun için; onların anısını yaşatmak için, sağlık emekçilerinin kıymetini bilmediğimizi kendimize hissettirmek için kuruyoruz. Buradan her geçtiğimizde ‘Onların hakkını sağlıklarında teslim edemedik, onların kıymetini bilemedik’ dedirtebilmek için kuruyoruz.Bugünün anısına bu süreçte emeklerini, hayatlarını ortaya koyanların anısına ya da onların bizim vicdanımızdaki hissettirdiklerinin karşılığında sağlık emekçilerine saygı duyacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fidan dikimi gerçekleştirildi. Alana 25 akağaç, 25 erguvan 1 adet de çınar ağaç fidanı sağlık çalışanları ve katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu. Her bir ağaca da şehit sağlık çalışanı isimlerini taşıyan plakalar yerleştirildi.

İLK FİDAN OPR. DR.KAMİL FURTUN ANISINA: Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun’un Başkan Deveci’yle birlikte alana diktiği ilk fidan ise 2015 yılında görevi başındayken silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eşi Opr. Dr. Kamil Furtun’un adını taşıdı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.