Dolar 32,5869
Euro 34,7990
Altın 2.499,78
BİST 9.453,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

‘İŞİNİZİ CİDDİ YAPIN’

İlkadım’da inşaat sektörünün sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Başkan Demirtaş, ‘Çalışanlarımızın can güvenliği bizler için çok önemli” dedi

‘İŞİNİZİ CİDDİ YAPIN’
REKLAM ALANI
6 Temmuz 2021 21:11

İlkadım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, İlkadım bölgesindeki yapı denetim kuruluşları ile toplantı yaptı. Halka daha iyi ve etkili bir hizmet verebilmek adına yapılan toplantıda inşaat sektöründe yaşanan aksaklıklar da masaya yatırıldı.

YAPI KONTROL EKİBİ
FİRMALARLA BULUŞTU
İlkadım Belediyesi, ilçedeki inşaatlarda yapı kontrol uygulamalarında olumsuzluk yaşanmaması için titiz bir çalışma sergiliyor. Bu çalışmalar kapsamında ilçedeki inşaatlarda yapı denetimi yapan firmalarla koordine halinde bulunuyor. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın bu konudaki tecrübe ve deneyimini konunun muhatapları ile paylaşarak vatandaşın güvenli yaşam alanlarına kavuşmasını hedefliyor. Bu çerçevede İlkadım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesindeki teknik ekibini ilçede faaliyet gösteren yapı denetim firmaları ile buluşturdu. Toplantıda yapı denetim firma temsilcilerine ilçedeki inşaat faaliyetleri ve yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini konuşuldu.

İŞ KAZALARINA KARŞI ÖNLEM
Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuya hakim birisi olduğunu belirten Başkan Demirtaş, “Yapı denetim kuruluşlarının imar mevzuatına göre proje inceleme ve yapıların ruhsat eklerine uygun olarak inşa edilişini denetlemesi önem arz eden bir durum. Bununla birlikte yapı denetim kuruluşlarınca iş güvenliği ile ilgili alınması gereken tedbirlerin denetlemelerin titizlikle yürütülmesi gerekmektedir. Aksi durumda iş kazalarının meydana gelmesi nedeniyle özellikle çalışanların sakatlanmasına, hayatlarını kaybetmelerine neden olduğu durumlar ortaya çıkabilir. Bizler için en önemli noktalardan birisi de çalışanlarımızın güvenliğidir” dedi.

‘CİDDİYETLE HAREKET EDİN’
Çözüm odaklı bir toplantıda bir araya gelerek ilçe halkımıza daha hızlı ve iyi bir şekilde hizmet verebilmenin önem arz ettiğini dile getiren İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemal Kulein, firmaları, “Deprem bölgesi olan ülkemizde insan hayatı için en önemli konuda denetim görevi yapmaktasınız. İşinizin ciddiyetine uygun olarak hareket etmeniz elzemdir” diye uyardı.

Bu sektörün yaşadığı sıkıntıları belediyecilik ve kent şekillenişi odaklı bir boyutu olduğunu ifade eden İlkadım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Serdar Bektaş, “Yapı ruhsatı düzenlenmesi için hazırlanan uygulama projelerinin, imar mevzuatına uygunluk yönünden yapı denetim kuruluşlarınca incelenip uygun bulunması halinde müdürlüğümüze sunulması gerekmektedir. Ancak müdürlüğümüzce yerinde yapılan denetimlerde inşaatlarda projeye uygun olmayan kısımlar tespit edilmektedir. Bu durumda iskan düzenlenememektedir. Görevini yerine getirmediği için yatırım sürecinin uzamasına aynı zamanda insanların mağdur olmasına sebebiyet veren yapı denetim kuruluşları ile ilgili gerekli idari müeyyideleri uygulanacaktır” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.