Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
BİST 9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

İŞKENCE İDDİASINDA YENİ GELİŞME

Emrah Asan, bugün Samsun Adliyesine giderek annenin serbest bırakılmasıyla ilgili Van Savcılığı ve İlçe Jandarma Karakolu hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu. 

İŞKENCE İDDİASINDA YENİ GELİŞME
REKLAM ALANI
8 Ağustos 2019 18:16 | Son Güncellenme: 8 Ağustos 2019 18:22

Samsun’da babasıyla yaşayan 7 yaşındaki bir çocuğun ayrı yaşadığı annesi ve birlikte yaşadığı şahıs tarafından işkence gördüğü iddiası kapsamında baba Emrah Asan, annenin serbest bırakılmasıyla ilgili Van Savcılığı ve İlçe Jandarma Karakolu hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

Samsun’un İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi’nde esnaflık yapan Emrah Asan (40), yaklaşık 5 yıl önce eşi Ayla K.’dan boşandı. İddiaya göre, Van’da bir ilkokulda öğretmenlik yapan Ayla K., 1 ay önce 7 yaşındaki çocukları Ömer Yusuf Asan’ı kendi annesiyle birlikte Van’a kaçırdı. Küçük Ömer Van’a gittikten birkaç gün sonra “Babama gideceğim” deyince annesi Ayla K. ve annesinin birlikte yaşadığı İnan K. tarafından işkencelere maruz kaldı. Annesi ve birlikte yaşadığı şahıs tarafından eli matkapla delinmeye çalışılan küçük çocuk daha sonra uykusundan uyandırılıp vücudunun çoğu yeri ısırılarak yaralandı. En sonra nokta olarak anne ve birlikte yaşadığı adam tarafından ölmesi için Van Gölü’ne atıldığı ileri sürülen 7 yaşındaki çocuk yüzme bilmesi sayesinde hayatta kaldı.

Baba Emrah Asan, oğluna işkence edildiği gerekçesiyle anne ve birlikte yaşadığı şahıs hakkında şikayette bulunmuştu. Şikayetin ardından anne Ayla K. serbest bırakılırken İnan K. ise tutuklanmıştı. Emrah Asan, bugün Samsun Adliyesine giderek annenin serbest bırakılmasıyla ilgili Van Savcılığı ve İlçe Jandarma Karakolu hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

“Kimin ihlali varsa ceza alsın” 
Konu hakkında konuşan Emrah Asan, “Van’da çocuğumun hayatını kurtaran aile tutanaklardan silindi. Bundan 3 buçuk yıl önce de yine aynısını yaptıktan sonra beraat etmişti o kadın. Yine aynı şekilde beraat ettirilecek. Güllü ilçe Jandarma Karakolundan ve bu olaya bakan savcılıktan şikayetçi olacağım. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Bunların ceza alması için çocuğumun ölmesini beklemeyeceğim. Gerek jandarma karakolundan gerekse oradaki savcılıktan şikayette bulunmaya geldik. Bu olayı ört pas etmeye çalışan savcılık, jandarma her kim varsa hepsinin ceza alması için elimden geleni yapacağım. Bu kişiler yüzünden o kadın serbest kaldı ve öğretmenliğe devam ediyor. Çocuğum için elimden geleni yapacağım. Bu işte kimin ihmali varsa gerek savcı gerekse jandarma. Çocuğumun bu hale getirilmesine sebep olan ve göz yuman herkesten şikayetçiyim. Şikayet dilekçemi Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına vereceğim. Bu kadının bir gün bile ceza almadan tekrar öğretmenlik yapıyor olabilmesi ne kanuna ne de vicdana sığmayan durumdur” dedi.
Ömer Yusuf Asan ise babasının yanında mutlu olduğunu ve kendisine bunları yapan kadın ve adamın ceza almasını istediğini ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.