Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

İŞKUR’dan İşsiz Annelere 2 Bin 400 TL Verilecek

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığı ile destek programları gerçekleştiriliyor.

İŞKUR’dan İşsiz Annelere 2 Bin 400 TL Verilecek
REKLAM ALANI
20 Şubat 2019 12:54 | Son Güncellenme: 20 Şubat 2019 12:55

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından çeşitli programlar düzenleniyor. Konu ile ilgili olarak çocuğu olan kadınlara destek olmak ve kadınlar için iş imkanı sağlamak amacıyla İş Başı Eğitim Programı düzenleniyor.

Bu program kapsamında işsiz annelere 2 bin 400 TL maaş verilecek. Peki bu destek için başvurular nasıl yapılacak? Destek için şartlar neler?

İŞKUR DESTEKLERİNİN DETAYLARI

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından kadın istihdamını arttırmak için annelere destek veriliyor. Bu destek ise İşbaşı Eğitim Programları kapsamında gerçekleştirilecek. İŞKUR tarafından annelere günlük 77,70 lira cep harçlığı ve 400 lira çocuk bakım parası verilecek. Bu destek kapsamında kadınlara istihdam olanağı sağlanacak.Bu destekler kapsamında hem annelerin istihdama katılması hem de meslek öğrenmeleri hedefleniyor.

İŞKUR tarafından bu desteklere katılan annelere günlük 77 TL ödeme yapılıyor. Bu programlarla kadınlara hem meslek eğitimi sağlanıyor hemde cep harçlığı kazanıyor. Bu ödemeler iğse aylık 2 bin 20 TL’ye ulaşıyor. Bunun yanı sıra annelere bir de 400 TL’lik çocuk bakım desteği verilecek.

2019 yılında 6 ay boyunca aylık 2 bin 20 TL harçlık ve 400 TL bakım desteği olmak üzere toplam 2 bin 420 lira alabilme şansına sahip oluyorlar. Bu programlar ise 3 ay ile 6 ay arasında değişiyor.

İŞKUR2un bu imkanllarından yararlanmak isteyen annelerin sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılmaları gerekiyor. Başvuru yapacak olan anneler çocuklara ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturası ve istenilen belgelerle birlikte kurs programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine başvurularını yapacaklardır.

KamuPersoneli.net

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.