Dolar 32,5010
Euro 34,5615
Altın 2.501,44
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

İSMİ SAMSUN’DA YAŞATILACAK!

Samsun’da bulunan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kurulan Yavrulu Anne Bakım ve Yaşam Merkezi’ne, Meksika’nın arama kurtarma köpeği ‘Proteo’nun ismi verildi

İSMİ SAMSUN’DA YAŞATILACAK!
REKLAM ALANI
23 Şubat 2023 18:37

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde gerçekleşen deprem sonrası yıkılan binalarda insan kurtarmakla görevli olan ve görev esnasında rahatsızlanarak ölen Meksika ekibine ait arama-kurtarma köpeği Proteo’nun ismi, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde bulunan Yavrulu Anne Bakım ve Yaşam Merkezi’nde yaşatılacak.

v İSMİ SAMSUN'DA YAŞATILACAK!
ALTTAN ISITMALI ODALARDA BAKIM
Samsun’da yasak ırklı köpekleri ve anneli yavru olan köpekleri barındırmak için yapılan Yavrulu Anne Bakım ve Yaşam Merkezi, 88 odadan oluşuyor. Köpeklerin barınma, ısınma ve gıda ihtiyaçları dahil tüm bakımları yapılacak olan yaşam merkezi, alttan ısıtmalı odalar başta olmak üzere birçok hizmeti bünyesinde bulunduruyor.

İSMİ SAMSUN'DA YAŞATILACAK!

‘PROTEO’NUN İSMİNİ VERDİK’
Yavrulu Anne Bakım ve Yaşam Merkezi hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Tulumen, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz içerisinde 88 bağımsız gözden oluşan bir yaşam merkezini tamamlamış durumdayız. Bunun bir kısmını yavrulu anneli bölüm olarak ayırdık. Açılışını da bu zamana denk getirdik. Millet olarak çok zor zamanlardan geçiyoruz. Bu zor zamanlarda her türlü yanımızda olan ve Proteo gibi enkazın altında duyulmayan sesleri duyup ekipleri oraya yönlendirenleri unutmayıp minnetle anacağız. Biz bugün yönetim olarak Meksika’dan gelip Adıyaman’da yaptığı çalışmalarla Samsun’a kadar iz bırakan böyle bir hayvanın ismini yaşatmayı ve bundan sonraki tüm yavrularla beraber anılsın diye böyle bir karar aldık. Böylece merkezimize Prote’nun ismini vermiş bulunmaktayız” dedi.

İSMİ SAMSUN'DA YAŞATILACAK!
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.