Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Isparta’da eğitim uçağı düştü: 3 şehit

Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Kırkbaş köyü kırsalında CASA tipi askeri eğitim uçağı düştü. Vali Şehmus Günaydın, uçaktaki 2 pilot ve 1 teknisyenin şehit olduğunu açıkladı

Isparta’da eğitim uçağı düştü: 3 şehit
REKLAM ALANI
17 Ocak 2018 15:26 | Son Güncellenme: 17 Ocak 2018 15:33

Uçağın eğitim uçuşu yaptığı, bir süre sonra radardan kaybolunca düştüğünün anlaşıldığı belirtildi. Kaza nedeniyse henüz bilinmiyor. 

TSK: “Uçağın enkazı saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde bulundu”

Türk Silahlı Kuvvetleri, saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde düşen uçağın enkazına ve 3 personelin naaşlarına ulaşıldığını bildirdi.

TSK’dan yapılan açıklamada, “17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır.

Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz” ifadesi kullanıldı.  

ISPARTA VALİSİ: KARADAN ULAŞIM ZOR

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, düşen uçaktaki 3 askerin şehit olduğunu söyledi.

Eskişehir’den kalkan CASA tipi askeri eğitim uçağı Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Kırkbaş köyü Hodulluca mevkiinde düştü. Konuyla ilgili açıklama yapan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, bölgeye kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini, karadan ulaşımın zor olduğunu söyledi. Günaydın, olayda ilk belirlemelerde göre 3 askerin şehit olduğunu belirtti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.