Dolar 32,3400
Euro 35,0909
Altın 2.239,60
BİST 8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 14°C

‘İSRAFI ÖNLEYİN!..’

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, kamu kurumlarının temsilcileriyle yaptığı toplantıda, evde yapılan tasarrufun ve enerji verimliliğinin kurumlarda da yapılması gerektiğini söyledi

‘İSRAFI ÖNLEYİN!..’
REKLAM ALANI
2 Haziran 2023 17:15

Samsun’da Kamu Kurum ve Kuruluşları Yenilebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Eğitimi Katılım Belgesi Töreni, DSİ /. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı. 3 gündür devam eden kamu kurumlarında enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji eğitiminin sonunda söz alan Vali Zülkif Dağlı, yaptığı konuşmada israfın önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

‘EVDE NASIL TASARRUF YAPIYORSAK’
Suda olduğu gibi enerjide de tasarruf etmenin gelecek nesiller açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Zülkif Dağlı, “Su Yönetimi Genel Müdürümüzün proje yönetimi toplantısı vardı beni de ziyarete geldi. Bu ziyarette suyu nasıl daha verimli kullanırız gibi konuları konuştuk. Tüm Orman Sanayi Bölgelerimize (OSB) bir enerji uzmanı görevlendiriyoruz. Orada enerji ile ilgili her konuyu takip edeceğiz. Bir de su uzmanı görevlendirelim dedik. Bu konuda bakanlıkla yakından çalışacağız. Su Yönetimi Genel Müdürlüğümüz bizlere yakın destek verecek. OSB projelerini yakından temas ettirmek suretiyle oranın su verimliliğini nasıl sağlarız gibi konuları konuşacağız. Bunu hayatımızın her safhasına yaymamız lazım. Evlerimizde nasıl tasarruf ediyorsak çalıştığımız kurumlarda da çevremizde de aynı tasarrufu sağlamakta yükümlüyüz. Bu bizim boynumuzun borcudur. Evdeki kendi hakkımız, ama işte kamuyu ilgilendiren bir haktır. Bu beyanda enerji prosedürleri uygulamak ve bunlar konusunda farkındalık yapmak hepimizin görevidir” dedi.

Konuşmanın ardından 3 günlük eğitimi tamamlayan kamu kurumlarında çalışan 70 görevliye eğitim belgeleri verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.