Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İşsizlere 2 Bin 30 TL Verilecek !

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığı ile işsiz kalan vatandaşlara 2 bin 30 TL verilecek.

İşsizlere 2 Bin 30 TL Verilecek !
REKLAM ALANI
18 Şubat 2019 12:33

İşten çıkarılan kişilere yönelik olarak, İŞKUR tarafından verilen işsizlik maaşıyla alakalı süreçte yeni gelişmeler yaşandı.

İşsizlik maaşında asgari ücrete bağlı oranlarda artış gerçekleştirildi. İşsiz kalan vatandaşlar, maaşları üzerinden hesaplanarak netlik kazanan işsizlik maaşlarını İŞKUR’ a başvuru yaparak alabiliyorlar. Bu işsizlik maaşında da artış gösterdi ve asgari ücret oranında bir artış maaşlara yansıtıldı.

İşsizlik maaşına kimler başvuru yapabilir?İşsizlik maaşıyla alakalı aranan şartlarda bir 120 gün sınırı vardı, bu 120 gün sınırı bazı mağduriyetlerin oluşmasına ve işten çıkarılan kişilerin işsizlik maaşı alamamasına yol açıyordu, bu nedenle düzenleme yapılarak kaldırıldı. İşsizlik maaşından bu şartların kaldırılmasıyla beraber de asgari ücret tutarında bir artış gerçekleşti. Elbette asgari ücrette yaşanan bu artışın ardından, işsizlik maaşlarında da artış yaşandı. İşsizlik maaşına kendi isteği dışında işten çıkarılan kişiler başvurabilirler. İşsizlik maaşı için sigortalı olarak bir işte çalışmış ve işten çıkarılmış olması gerekmektedir. Sigorta primleri yatırılmış kişiler, işsizlik maaşından yaralanabilirler.

2030 TL verilecek

İşsizlik maaşında artış yaşandı ve 2030 TL olarka uygulanmaya başladı. Elbette bu maaşlar, kişilerin çalışırken aldıkları ücrete göre artış gösterebiliyor. Daha detaylı bilgi için İŞKUR sitesini veya il, ilçe müdürlüklerini ziyaret edebilirsiniz. Buradan gerekli evrakları teslim edip, işsizlik maaşı başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

KamuPersoneli.net

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.