Dolar 32,5188
Euro 34,9103
Altın 2.432,68
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C

‘İŞSİZLİK AZALACAK KALKINMA BAŞLAYACAK!..’

Samsun’da CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Acil İstidam Seferberliği başlatacak, Enstitü Samsun ile iş gücünü artıracak, tüm ilçelerle birlikte kalkınma hamlesini başlatacağız” dedi

‘İŞSİZLİK AZALACAK KALKINMA BAŞLAYACAK!..’
REKLAM ALANI
25 Şubat 2024 18:37

Samsun’da CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, 7 ana başlık altında topladığı projelerini görkemli bir törenle kamuoyuna duyurdu. Vatandaşların yoğun bir katılım gösterdiği, sık sık ‘Öncü Başkan’ sloganlarının atıldığı proje tanıtım toplantısında Cevat Öncü iddialı konuşarak, “Biz bu seçimi kazanacağız” dedi.

HALİSDEMİR’DE GÖRKEMLİ TANITIM
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, ‘Öncü Belediyecilik’ vizyonunu anlattığı proje tanıtım toplantısını Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da yaptı. Organizasyona, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Parti Meclisi Üyesi Nazan Güneysu, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Samsun eski milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu, Kemal Zeybek, Hayati Tekin, ilçelerin belediye başkan adayları, eski belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘ÖNCÜ BAŞKAN’ SLOGANLARI
Şehit Ömer Halisdemir Salonu, kalabalığı karşılamakta yetersiz kalırken, vatandaşların büyük bölümü programı ayakta takip etmek zorunda kaldı. Salona giremeyen vatandaşlar ise dışarıdan programı dinlemekle yetindi. Türk bayrakları ve parti bayrakları ile bir görsel şölen oluşturan partililer, ‘Öncü Başkan’ sloganları attı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Cevat Öncü’nün biyografisi ve seçim şarkısı için hazırlanan video klip gösterildi. Daha sonra kürsüye gelen CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, projelerinin sunumunu yaptı.

PAHALILIKLA MÜCADELE, SOSYAL DESTEK
Cevat Öncü, projelerini işsizliği azaltma, yatırım ve kalkınma, pahalılıkla mücadele, sosyal destek, ihtiyaçların çözümü, sorunların çözümü, güvenli, mutlu ve kaliteli kent yaşamı olmak üzere 7 ana başlık altında topladığını dile getirdi.

ACİL İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ
Cevat Öncü, işsizlik ve hayat pahalılığıyla mücadele edeceklerini vurguladı. Öncü, “İşsizliği azaltmaya öncü olacağız. ‘Acil İstihdam Seferberliği’ ile belediyemizin ilk gündemi şehrin işsizlik probleminin çözülmesine katkı sağlamak olacak. Enstitü Samsun projemiz ile nitelikli iş gücünü artıracağız” ifadelerini kullandı.

EKONOMİK KALKINMANIN MİMARI
Yatırım ve kalkınmada da ‘öncü’ olacaklarını belirten Cevat Öncü, “Belediyemiz bir orkestra şefi gibi Samsun’un ekonomik kalkınmasının da mimarı olacak. Amacımız, bugünden başlayarak geleceğin Samsun’unun adımlarını atmak. Yeni sanayi alanları planlayarak, yatırımcıların önünü açarak ve büyük ölçekli yatırımlara yönelik ulusal ve uluslararası işbirlikleri için çalışmalar yaparak yatırım ve kalkınma anlamında Samsun’u geliştireceğiz. Samsun’u teknoloji ve AR-GE çalışmalarının merkezi haline getirecek projeleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

SAMSUN DEPREME HAZIR OLACAK
Tarımdan, hayvancılığa, kültür sanattan spora, turizmden eğitime, ulaşımdan kentsel dönüşüme kadar birçok alanda yapacakları projeleri tek tek sıralayan CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü şunları söyledi:

“Sel ve su baskınlarını önleyeceğiz. Samsun’u her yağmur yağdığında sel sularının altında kalan bir şehir olmaktan kurtaracağız. Samsun’u depreme hazır hale getirecek çalışmaları hızla yapacağız. Çiftçilerimize üretim katkıları sağlanacak, bu kapsamda gübre, fide, topum ihtiyaçlarına destek verilecek. Yem desteği verilerek hayvancılık ve besicilik desteklenecek. Çiftçinin ürünlerinin doğrudan halka ulaştırılmasını sağlayan mekanizmalar hayata geçirilecek. Üretim ve işletme modelleri oluşturulması için destek sağlanacak.”

DENİZ, KIYILAR, DOĞA KORUNACAK
Cevat Öncü, Samsun’un doğasını, havasını, suyunu, kıyılarını koruyacaklarını belirterek, “Yapılacak planlamalarda öncelik Samsun’un denizini, kıyılarını ve doğasını korumak olacak. Ortak kullanım alanlarının arttığı yeşil bir kent için çalışacağız. Kurupelit Marina’nın doldurulması gibi Atakum sahillerine zarar verecek projeler yerine, bilimi esas alan çalışmalarla kıyılar korunacak. Samsunlu zehir solumayacak” dedi.

‘KAZANIRSAK 17 İLÇE KAZANACAK’
“Bunu gezdiğim her sokakta ve her alanda görüyorum” diyen Cevat Öncü sözlerini şöyle tamamladı:

“Biliyorum ki başaracağız ve yürekten bağlı olduğum, sokaklarında anılarım olan, sevdalısı olduğum bu kenti hak ettiği yere taşıyacağız. Başaracağız ve kazanacağız. Biz kazanırsak 17 ilçe kazanacak. Biz kazanırsak, 1 milyon 377 bin Samsunlu kazanacak.”

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.