Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İŞTE CEVABI!..

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Türkiye’nin en büyük, en önemli, en güzel sanayi dönüşümü Toybelen’de olacak” dedi

İŞTE CEVABI!..
REKLAM ALANI
21 Aralık 2020 17:44

Gülsan Sanayi Sitesi’nin taşınacağı Toybelen Sanayi Sitesi’ne başvuruların başladığını duyuran Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu Türkiye’nin en büyük, en önemli, en güzel sanayi dönüşüm projelerinden bir tanesi. Özellikle Gülsan Sanayi Sitesi esnafımızın yıllardır beklediği bir projeydi, çözüme kavuşmuş oldu” dedi.

ESNAF BAŞVURULARI TOPLANIYOR
Samsun’da 90’lı yılların başında 225 dönümlük alanda kurulan Gülsan Sanayi Sitesi, birçok kentte olduğu gibi kentsel gelişmeyle birlikte şehir merkezinde kaldı. Yaklaşık 6 bin kişinin çalıştığı Sanayi’nin şehir merkezi dışına taşınması için verilen mücadele sonuç verdi. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Toybelen mevkisinde; Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yatırımıyla hayata geçirilecek sanayi dönüşüm projesinin 2 ay önce yapılan ihalesinin ardından yapımına başlandı. Bugün yapılan toplantıyla da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Toybelen Sanayi Sitesi için esnafların başvurularını toplamaya başladıklarını açıkladı.

BAŞVURULAR 15 OCAK’TA SON
Projenin son durumundan bahseden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bildiğiniz gibi Samsun’un yıllardır gündeminde olan Gülsan Sanayi Sitesi’nin dönüşümü ile ilgili bütün çalışmalar yapıldı. Bugün itibarıyla Gülsan Sanayi Sitesi’ndeki esnaflarımızın Toybelen’de inşa edilmekte olan dükkanlara müracaatları başlamış bulunmaktadır. Müracaat 15 Ocak tarihine kadar sürecek. 15 Ocak’ta başvurular tamamlandığında müracaatlar ilgili birimlerimizce değerlendirmeye tabi tutulacak. Yenilenen şartlarla ilgili hak sahibi olduğu tespit edilirse gerekli incelemeler yapılacak. Kesinleştikten sonra kesin hak sahibi olmuş olacak” dedi.

TOYBELEN’DE MÜKEMMEL ALTYAPI
Projenin büyük avantajlara sahip olduğunu belirten Başkan Demir, “Çok güzel bir proje hazırlanmış oldu. Eğimden dolayı da hem maliyetlerde ciddi bir avantaj var. Özellikle otopark noktasında Türkiye’nin en iyi sanayi sitelerinden biri olacak. Burası tamamlandığında göreceksiniz. Binaların, dükkanlarında önünde sıkışık, arabalardan geçilemeyen bir sanayi sitesi değil. Şık ve modern bir sanayi sitesi olacak. Altyapısı mükemmeldir. Çok derli toplu yeri de çok güzel olan Atakum’da bir sanayi sitesini Samsun’a kazandırmış olacağız. 2022 yılının sonunda Gülsan’ı tamamen oraya taşımış olacağız. 2 yıl içinde hem inşaatın tamamlanması hem de oraya esnaflarımızın taşınmasını gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

GÜLSAN’DA KAMULAŞTIRMA SÜRÜYOR
Gülsan Sanayi Sitesi’nde kamulaştırmanın devam edeceğini belirten Mustafa Demir, “Bu arada mevcut Gülsan Sanayi Sitesi ile ilgili kamulaştırma çalışmalarımızı 2021 yılında kalan bölümler için başlatılacak. Orada da uygulanacak olan yeni projenin içerisinde botanik park, kültür yapıları olacak. Oradan Doğupark’a köprü ile geçişi olan Millet Bahçesi 100 dönüm, 252 dönüm Gülsan Sanayi Sitesi, Doğupark’ta 300 dönüm olmak üzere 652 dönümlük Samsun’un kalbinde son derece fonksiyonel birbirini tamamlayan alanı Samsun’a kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

SAMSUN FUARI MÜJDESİ
Projenin Samsun’a ciddi anlamda yansımaları olacağını belirten Demir şunları dile getirdi:
“Seçim çalışmalarında bizim proje önerimiz vardı. Samsun Fuarı da Mert Irmağı’ndan başlayarak, belediyemizin karşısındaki Kültür Merkezi’nin arkasına kadar gelecek. Samsun Fuarı’nın yeni proje çalışmasını 2021 yılında başlatıyoruz. Toybelen Samsun’a ekonomik, sosyal, kültürel alanda 3 ana konuda çok ciddi ivme sağlayacak. Hem eski bir sanayi kent dokusunu taşımış olacağız hem yepyeni bir modern sanayi sitesine kavuşmuş olacağız hem de orada esnaflık yapan arkadaşlarımız tekrar burada bir dönüşüm olur mu diye gelecek kaygısı yaşamayacağı bir sanayi sitesi sanayi kent dokusuna kavuşmuş olacağız.”

TRAFİKTE BÜYÜK RAHATLAMA
Sanayi dönüşümü ile trafiğin de rahatlayacağına değinen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Ümit ediyoruz burası tamamlandığında Samsun’un şehir içi trafiğine de Atakum’a da çok ciddi katkı sağlayacak. Pik saatlerde sanayiye olan trafikte ciddi anlamda bir rahatlama olacak” açıklamasında bulundu.

FİYATLAR METREKAREYE GÖRE
Projenin fiyatlandırmasından bahseden Başkan Mustafa Demir şöyle devam etti:

“Fiyat listesi henüz kesin değil ön bir çalışma ama özellikle 100 metrekare konutlar için yaklaşık 80-90 bin TL arasında peşinat yatıracaklar, gerisi 2500 TL civarında sabit taksit. 200 metrekare dükkanlar için toplam peşinat miktarı 170-180 bin civarında olacak. Onun da taksit miktarı 5 bin TL civarında gözüküyor. Altı üstü olabilir bunun fikir vermesi açısında söylüyorum. Diğer ticari alanlarla ilgili peşinatı 20 ile 25 bin TL arası, 40 ile 45 bin TL arası yine 80 ile 90 bin TL arası olanlar var. A ve B tipi hemen hemen ayrı. Bunlarında taksitleri 625 TL civarından başlıyor, 1250 civarında olan var, 2 bin 500 civarında olan var, metrekareye göre bunlar değişiyor.”

TOYBELEN, KIRANKÖY, YENİ MAHALLE
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Samsun’a büyük bir yatırım yaptığını dile getiren Başkan Demir açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bundan sonraki süreç tamamen yapımı müteakiben kullanım süreçleri ile ilgili bilgilendireceğiz. Sanayi ve kentsel dönüşüm mahallerimizle ilgili çok önemli 4 adet ihale yapmış olduk. Birisi Toybelen Sanayi Sitesi, iki tane Kıranköy bir tane de Yeni Mahalle’de. Ama çalışmalarımız devam ediyor. Gaziosmanpaşa, Soğuksu, Adalet Mahallesi. Dolayısıyla Türkiye’de en yaygın en etkin kentsel dönüşümü her yönüyle gerçekleştiren şehir olacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın öncülüğünde Samsun’da şu anda ihalesi yapılmış projelerin toplamı 2 milyar TL. Bundan sonra olacaklar hariç. Samsun’umuz hayırlı olsun.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.